имам инсталиран уиндоус XP pro със СП1 и някои програми на български които работят под команд промпт не се виждат всички букви от думите а излизат някакви йероглифи. Някой може ли да ми каже как мога да го оправя ? Благодаря предварително
имам инсталиран уиндоус XP pro със СП1 и някои програми на български които работят под команд промпт не се виждат всички букви от думите а излизат някакви йероглифи. Някой може ли да ми каже как мога да го оправя ? Благодаря предварително
Кирилизирал ли си преди да пуснеш такава програма с KVD или BDS примерно?
При нас проблема беше, че липсваше конкретен "фонт", който ползва програмата .
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">имам инсталиран уиндоус XP pro със СП1 и някои програми на български които работят под команд промпт не се виждат всички букви от думите а излизат някакви йероглифи. Някой може ли да ми каже как мога да го оправя ? Благодаря предварително
<div align="right">Originally posted by obshtinska_mishka - 25/05/2005 : 1337</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote"> Oтваряш с редактор <font color="blue">autoexec.nt</font id="blue"> (този в <font color="blue">c:\windows\system32</font id="blue"> , а не този в <font color="blue">c:\windows\repair</font id="blue"> [:D]) и там добавяш към края, името на предпочитаната от теб кирилизираща дос-конзолата програма от рода на BDS, KVN, GCYR и т.н. Добра идея е да нагласиш настройките на шорткъта да отварят прозореца на конзолата максимазиран. Рестартираш, задължително, за да влязат промените в сила. Това е почти всичко. Ако не се получи, в което се съмнявам, ще ти го опиша стъпка по стъпка със всичките настройки. Good luck.
не съм кирилизирал преди това със споменатите програми (или поне аз не знам ). Това за autoexec.nt ще е добре да ми го обясниш по-подробно ако не те затруднява защото не съм много добър в тия неща. а за тия програми свалих една kvn.exe която е 8к същата ли е?
[offtopic]
Какъв работен служител в 06:23:45 отдавна е започнал да се труди ....
[/offtopic]
Просто отваряш с Notepad autoexec.nt (този в c:\windows\system32) и в самия му край пишеш KVN.exe (понеже това си избрал).
Start --->RUN пишеш edit c:\windows\system32\autoexec.nt добавяш в смия край KVN.exe. Запазваш промените. Рестартираш. Вече проблема ти трябва да е решен. Ако ли не, ще ти кажа и друго, какво трябва да се бутне за донастройка.
явно съм по-тъп от колкото си мислех [:I] написах както ми каза на нов ред но не стана работата. kvn.exe къде трябва да е?
[offtopic]
така сме ние общинарите [:D]
само работа с нас да си нямаш че ще имаш яко да ни псуваш [:D][:D]
[/offtopic]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">явно съм по-тъп от колкото си мислех [:I] написах както ми каза на нов ред но не стана работата. kvn.exe къде трябва да е?</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
за всеки случай най-добре копирай kvn.exe в c:\windows\system32 така винаги ще е в обкръжението на конзолата и уиндоуса.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">[offtopic]
така сме ние общинарите [:D]
само работа с нас да си нямаш че ще имаш яко да ни псуваш [:D][:D]
[/offtopic]</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Поддържам 3-4 общини от доста време, така че имам здрави нерви и знам за какво става на въпрос. [:D]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
<div align="right">Originally posted by obshtinska_mishka - 26/05/2005 : 09:00:11</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
[^] [Yeah!] така стана(поне с програмата с която пробвах) по-късно ще пробвам и с други подобни програми Много благодаря
ако имам проблем пак ще пиша