Със WinXP без никакви Service Pack-owe съм и от известно време се опитвам да махна наглите spyware програми на компа ми без успех. Става въпрос за някаква програмка spysherif, която колкото и да я трия след известно време пак си се инсталира сама плюс купчина процеси в task manager-a със имена от сорта на zxvgrte.exe. Като му дадеш end process и изкача автоматично друг с още по-безумно име. На всичкото отгоре ми е сменен background-a със съобщение, че системата ми е заразена със spyware с големи букви на син фон. Когато се опитам да го сменя(background-a) Display properties -> Desktop не става защото бутона browse и скрола са неактивни. Пробвах с CWshredder - нищо, със Spybot - намира си едни и същи неща всеки път трие ги, после пак се появяват и дава някаква грешка, че не може да отвори win.ini. Ad-wareSE не мога да си инсталирам защото не мога да деинсталирам старата поради липсата на файла install.log.Та взех леко да се обърквам и ако накой може да ми помогне ще съм му много благодарен.