Резултати от 1 до 15 от общо 15

System Idle Process - 100% CPU ??!?!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2004

System Idle Process - 100% CPU ??!?!

такааа за краткост по долу ще опоменавам System Idle Process като SIP. Пускам днес аз ДС++ да си свалям филми ама като почна да стържеее свалям с 1мб/с - нормално е за SATA хард да не се поти от 1мб записване... ctrl+alt+del... SIP - 100% CPU usage... - шах мат. Ако го оставя без да прави нищо компа - няма проблем ама почна ли да правя нещо направо SIP ми спуква процесора. Самия той е на 2.4GHz а в момента го вдигнах на 3.81 за да видя дали ще има ралика,е има НО пак има проблем с SIP пак прекалено много използва. Проверих за вируси червей и какво ли още не - чист съм като... каот нещо чисто . както и да е. Тоя гад SIP просто незнам какво да го правя... ПОМОЩ!
    1.) Какво изобщо представлява System Idle Process и какво прави
    2.) Как да прави това което прави без да ми стопи CPU-то

P.S. "Fromat" не е опция
    P.P.S. ще съм благодарен на 100% на всички които кажат поне малко по темата
    P.P.P.S. AAAAAAAAA пак зацикли не издържам вече хора помогнете ми !

2.  

3. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Re: System Idle Process - 100% CPU ??!?!

Не знам дали се базикаш и дано да е така, защотото в противен случай не говори добре за теб. кратка справка речника по английски какво показва:
    IDLE
    ['aidl]
    I. 1. незает, без работа, бездеен, безработен to be/stand IDLE стоя без работа/със скръстени ръце нищо не правя
    като го сложиш в комбинация с другите две се оказва че е системен процес който не прави нищо. т.е. това са свободние ти ресурси

//EDIT разгледай този линк може да ти е от полза http://www.stark-net.net/forum/index...6&hl=%D1%CE%D2

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

@Glarus е абсолютно прав... а аз, колкото и да се опитвам, на 100% System Idle не мога да го докарам !

5. Member
    Тук е от
    Sep 2004

абе момчета абе не се базикам! даваш таск мениджера даваш на процес - SIP - 99-100% принципно си седи - ок. НО като пусна нещо и cputo издъхва SIP-a пак си е на 99-100% НО като дадеш на preformance CPU-то се използва на 100% не мога да си го обясня това. Накратно пример - SIP използва 99% от 100% CPU usage. Ако ви се струва невероятно мога да ви покажа screenshoot. Работата е сериозна и необяснима за мен .
    P.S. как може някой да сложи в процеси нещо което не е процес а измерва липсата на такива в оби линий!?!? BTW гларус - незнаех какво е и аз си го превеждах щото уж ги знам чуждите езици ама не ми се връзваше нещо. Както и да е проблема си остава

6. Member
    Тук е от
    Jun 2001

виж кво се получава при мен...SIP е 98% а цялото натоварване на е 2%

[attachment deleted by admin]

7. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Ок супер не ме разбирате... Нека да започна така процесора ми се използва на 100% а единствения процес който използва повече от 00% е SIP /около 98-99% приблизително/ Разбирам вече че звучи невъзмонжно за вас но това ми е проблема на мене.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Я си пусни някоя (няколко) антивирусни / анти-spyware / анти-troyan програмки; огледай си сесиите да не би някой съмрежец да ти се е логнал и да тегли от теб... System Idle НЯМА КАК да ти товари процесора, просто защото това НЕ Е истински процес, а фиктивен... виж, ако имаш някоя гадина, която да се маскира като него... това е друг въпрос (не се сещам в момента за конкретен вирус или троянец, но мисля, че не е изключено). Още повече щом шерваш през DC++, може и да си прихванал нещичко.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Не, не е вирус според norton antivirus 2005 ъпдейтнат с най-новите вирусни дефиниций също така Ad-Aware SE Professional 1.06 пак ъпдейтнах това беше първото нещо което ми хрумна - вируси ама ей на не е това явно. Нещо много яко се е прецакало! Никой не се е логнал към мене. Много отвратителен проблем чесно! Има м/у другото промяна като го изпържих процесора на 3.73GHz НО аз няма да си го държа на предела само щото windows-a е решил да се гаври с мене.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от Az_sum_bre_ombre
    абе момчета абе не се базикам! даваш таск мениджера даваш на процес - SIP - 99-100% принципно си седи - ок. НО като пусна нещо и cputo издъхва SIP-a пак си е на 99-100% НО като дадеш на preformance CPU-то се използва на 100% не мога да си го обясня това. Накратно пример - SIP използва 99% от 100% CPU usage. Ако ви се струва невероятно мога да ви покажа screenshoot. Работата е сериозна и необяснима за мен .
    P.S. как може някой да сложи в процеси нещо което не е процес а измерва липсата на такива в оби линий!?!? BTW гларус - незнаех какво е и аз си го превеждах щото уж ги знам чуждите езици ама не ми се връзваше нещо. Както и да е проблема си остава
    Нито е невроятно, нито е нелогично. Нормално е като търсиш отчет за работата на ЦПУ-то да ти се събират до 100.0% нали ? е като имаш пуснати програми, SIP винаги ще е там за 'уравновеси' до 100% сметката. Колкото повече натовариш процесора толкова по-малък става дяла му, SIP на 99-100% (100% е реално невъзможно според мен) не е проблем сам по себе си. Цялото 'стържене' и натоварване идва от другаде. Аз лично така както гадаем, слагам 1.23 лева, че в случай, че не си изключил индексирането на файловете, то това може да помогне.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Човече, тук стана диалог, ама аз само да ти кажа, че Norton Antivirus и AdAware не са ти гаранцията... вземи попрочети във форума малко и виж колко различни антивирусни и анти-spy програми има споменати... не случайно малко по-нагоре съм ти писал НЯКОЛКО... всяка програма си пропуска едни буболечки и хваща други

Има специални теми, където се обсъждат тези въпроси, наистина вземи прочети и тогава ако не стане - пак пиши. И си сложи firewall, с който да можеш да следиш ефективно трафика и процесите, които го предизвикват.

13. Тук е от
    Oct 2003

Съжелявам за това по-долу но мисля че няма смисъл да се превежда!

"Description:
    the System Idle Process is not a process, more a counter which is displayed in WinTasks used for measuring how much idle time the CPU is having at any particular time. This counter will display how much CPU Resources, as a percentage are 'idle' and available for use"

Ако ме питаш провери си кабелите хубаво ако скороста ти е паднала. Скоро ми се случи от кабел скоростта да падне от 64000КБ/с до 3000КБ/с. Ако не е от кабел провери за вируси с нещо друго, например NOD 32. Ако си стартирал много процеси също може да има чегъртане, но щом казваш че ако не го пипаш му няма нищо значи е нещо по-така.
    Провери и пиши пак.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

аз доколкото разбрах проблема на човека е, че много му се забавя машината при голям трансфер през DC, без да му се товари CPU-то, което е сравнително нормално имайки предвид, че реалната скорост на диск-а е далеч по ниска от тази по спецификация... да не говорим за фрагментация и повече 1 процес ровещ по харда...

аз съм на 2000+ и ATA 133 и над 4Мb/s през DC независимо в коя посока просто стоя, гледам и чакам да свърши...

16. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Напълно съм съгласен с Slero. Norton 2005 и Adaware едва ли са програми на които можеш да разчиташ 100% (аз отдавна не използвам нито една от двете). Иначе относно 100% натоварване на CPU. Случвало ми е процесора да е нетоварен нон-стоп на 100% (или поне да показва това), когато преди време като бях дигнал честотата на шината(повечко). Просто всички програми за диагностика показваха, че процесора работи на 100% а на компа нямаше пуснато нищо. Относно стърженето на харда, може да е от много неща, от конфлинк с друго устройство (хард, СД - макар че твоя е SATA), до настройки в биоса. На мен лично ми се струва че проблемът е в някъкъв конфликт между устройствата които ти скапва трансвера между харда и ПЦ-то...
    (ако не е от някоя гадина естествено..)

17. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Проблема изчезна сам... засега... НО представляваше - 100% usage на cpu предимно когато използвам някой неща. НО е крайно нелогично а именно freecell + winamp = 100% cpu however the problem is gone. so 10q all for the help but the problem is gone so ТЕНКЮ ПИПЪЛ ! se ya!

18. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Когато екпериментирах със software cooling програмки попаднах и на една, дето правеше такава гадост - уж охлажда процесора, но го забиваше на 100% със System Idle Process. Зарязах я и си намерих S2kCtl и си нямам грижи по този въпрос!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Free CPU Idle
    От Ghost във форум Windows
    Отговори: 12
    Последно: 06-06-07, 10:13
  2. Записи на music idle
    От Wise във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 4
    Последно: 13-04-07, 11:40
  3. Dos system CD
    От Emoo във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 20-12-06, 13:50
  4. kolko e vasheto CPU v idle ?
    От g_ishkitiev във форум Windows
    Отговори: 4
    Последно: 25-02-04, 20:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе