-
Win XP + Abit KT7 ?
Чак ме е срам да пиша за подобен проблем, ама...
Значи - не мога да инсталирам XP на РС с КТ7, DURON 600,128 + 256 SDRAM, MX400 64m, HDD FUJITSU 13G
"Ненормалната" ситуация започва с липсата на въпрос каде да се инсталира ХР - диска беше на 2 дяла и каква фаилова сист. да ползва FAT или NTFS - директно започва да копира инст. си файлове на 1-вия срешнат и форматиран дял. След рестарта дълго време стоя на "starting windows setup" след което идва син екран със съобщение за грешка /евентуално с hardware/. Махнах всички платки /освен видео ;-)/ пробвах само с едната, после само с другата памет - ефекта е същия. После се хванах за главата и много псу...
От същото инст. CD съм инсталирал ХР на друго РС и всичко си е ОК.
На същото РС имаше w2000 и работи нрмално.
Ако някои има идея моля да пише
Поздрави
Редактирано от - yg на 09/04/2002 09:54:05
-
Win XP + Abit KT7 ?
Каква марка ти е видеото и коя е версията на XP, ако можеш пробвай с друга видеокарта
One Ring to rule them all
One Ring to find them
One Ring to bring them all
and in the darkness bind them
"J.R.R.Tolkien"
-
Win XP + Abit KT7 ?
Win XP prof versia 5.1.2600
Видеото - е "някакво" в смисъл не е марка, но под w2000 нямаше проблем.
-
Win XP + Abit KT7 ?
Edin priatel imashe podoben problem i toi taka si misleshe che e ot dunoto....i bukvalno pred magazina go spriah da ne kupuva novo duno predi da probvame i se okaza videoto.I to kato tvoito ne beshe marka i pod 9x i 2k ne praveshe mizerii a omazni XP-to.Vzemi ot niakoi tvoi priatel video ama gledai da ne unknown ili mente....ako ne stane smeni dunoto da vidish i taka she vidish kakvo ti e problemnoto ustroistvo
-
Win XP + Abit KT7 ?
Az imah podoben problem s XP
Samo che sinia ekran mi kazvashe da si provera ACPI-to
i s kvato i ver na XP i 2K ne stavash i si smenih dunoto
i rabota ta zaspa obache windows-a "Zamruzvashe" - s S3trio64
i sega sum s edno Ati i nemam nikvi problemi . Takache verno probai Video-to :)
-
Win XP + Abit KT7 ?
Честно казано всички имате право - може да е от видеото, може да е от дъното...то не останаха и други платки ;-) Но ако е от видеото - защо инсталацията тръгва на първия възможен диск - няма въпроса къде да се разположи и на FAT или NTFS с-ма, а това си е важна част. Обаче се поразрових и из други форуми и се оказа че същият или подобен проблем имат още доста хора. Та не знам, то че hardware е важен спор няма, ама чак пък да не може да се инсталира...Ето един примерен линк:
http://www.snowcrest.net/writers/cpu/13043.html
Има и още доста такива.
Май ще се откажа от шарения win.
Поздрави
-
Win XP + Abit KT7 ?
Az sam slagal XP i na FAT32 i na NTFS(kakto sam v momenta).Ne mi se virva da e ot tova.Vzemi ot tvoi priatel duno i probvai s nego da vidish kak she e.
-
Win XP + Abit KT7 ?
Като гледам все едно,че говориш за моята машина:)Шибаната ситуация идва от дъното!По едно време имах такова дъно,после го смених с КТ7А.В един момент започнаха проблеми с HDD гасеше и се пускаше по време на работа.Представяш ли си?Според някои диска тръгвал да се прецаква и аз го смених.Точно тук се появи поредния проблем аналогичен на твоя:невъзможност да се инсталира ХР.Видеото ми е ABIT GF2Ti,така че проблема не е в него,защото сега съм с него и работи без проблем.Смених дъното и всичко заспа:)Горещо ти препоръчвам да си смениш дъното.Това му е майката.Препатил съм и те съветвам да не се мотаеш,а да го шитнеш възможно най-бързо.Във фирмите теста за проверка не открива нищо,така че не можеш да разчиташ на помощ от тях.Голям боклук се оказаха този модел дъна.Маркови!Грънци.
-
Win XP + Abit KT7 ?
Moge i da ne e ot dunoto de.Kzah ti:probvai s drugo duno da vidish kak e....
-
Win XP + Abit KT7 ?
i az imah problema s izkluchwaneto na hardowete po wreme na rabota ,no s edna prosta podmiana na IDE-cabelite wsichko si dode na miastoto.
Pri men XP ne iskashe da se install zaradi po agresivni nastroiki w BIOS-a dokato win2000 niamashe tozi problem.
Niakde iz BIOS imashe nastroika za time out na PCI shinata ili neshto podobno beshe.Ako e na "0" to togawa probwai s "1" ili "2"
ASTALAVISTA BOZOOO
-
Win XP + Abit KT7 ?
По лесно ми беше не да пробвам друго дъно, а всички чаркове от това РС да пренеса в друго. Резултата не беше неочакван - всичко си тръгна. Проблема си е в дъното - не мога да разбера защо и какво, но...
Това което Kasho, kazwa се отнася за по-стари типове PCI платки за които е необходимо повече време за "комуникация" доколкото се сещам. Що се отнася до настроиките на BIOS - пусках всичко възможно - от най-непретенциозни през по подразбиране до агресивни - ефекта е един.
Благодаря на всички за мненията но дъното явно не е много читаво /естествено не съдя само по това че ХР не може да се инсталира/. По отношение на стабилна работа - има какво да се иска. Случва се reboot без причина и тнт.
Поздрави на всички
-
Win XP + Abit KT7 ?
Tochno za towa dyno goworia,zashtoto az sym s Abit KT7-RAID,a i w ofisa imam oshte dwe takiwa(KT7,KT7E)
Dynoto kato cialo si e mnogo stabilno.Problema e che triabwa dosta igrachka s BIOS.Ne moa da ti kaja kak e tochnoto ime na opciata,shot sigurno shte restart chak sledwashtata sedmica :))
Kato che li i nai-malkite promeni w BIOS-a wliaiat drastichno i e wypros na napaswane.neshto ot sorta na Live5.1+VIA.Pri edni raboti,pri drugi puka ta chak stene :(
ASTALAVISTA BOZOOO
-
Win XP + Abit KT7 ?
При мене е без RAID контролер КТ7 на АBIT. Вярно е че настриките от BIOS оказват голямо влияние. Имам го май от около две години, но чесно казано не съм очарован от дъното, може би защото очаквах повече от тази хвалена марка.
-
Win XP + Abit KT7 ?
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
При мене е без RAID контролер КТ7 на АBIT. Вярно е че настриките от BIOS оказват голямо влияние. Имам го май от около две години, но чесно казано не съм очарован от дъното, може би защото очаквах повече от тази хвалена марка.
<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>Taм е работата че ABIT е необосновано прехвалена марка.На запад не е на почит.И то не случайно.
-
Win XP + Abit KT7 ?
I az ne haresvam abit ama na dali zaradi tova coveka ima problemi.Az lichno nikoga niama da si kupia Abit, ne znam zashto ne sam se razocaroval no prosto ne gi haresvam.
YG-Smenia duno....az moga da ti predloga da zemesh Soltek DRV4 no ako imash drugo v predvit....ti si reshavash.Tova s restartite mi e interesno