Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

Win XP + Abit KT7 ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. YG
    YG е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2002

Win XP + Abit KT7 ?

Чак ме е срам да пиша за подобен проблем, ама...

Значи - не мога да инсталирам XP на РС с КТ7, DURON 600,128 + 256 SDRAM, MX400 64m, HDD FUJITSU 13G

"Ненормалната" ситуация започва с липсата на въпрос каде да се инсталира ХР - диска беше на 2 дяла и каква фаилова сист. да ползва FAT или NTFS - директно започва да копира инст. си файлове на 1-вия срешнат и форматиран дял. След рестарта дълго време стоя на "starting windows setup" след което идва син екран със съобщение за грешка /евентуално с hardware/. Махнах всички платки /освен видео ;-)/ пробвах само с едната, после само с другата памет - ефекта е същия. После се хванах за главата и много псу...

От същото инст. CD съм инсталирал ХР на друго РС и всичко си е ОК.

На същото РС имаше w2000 и работи нрмално.

Ако някои има идея моля да пише

Поздрави

Редактирано от - yg на 09/04/2002 09:54:05

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2001

Win XP + Abit KT7 ?

Каква марка ти е видеото и коя е версията на XP, ако можеш пробвай с друга видеокарта

One Ring to rule them all

One Ring to find them

One Ring to bring them all

and in the darkness bind them

"J.R.R.Tolkien"

4. YG
    YG е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2002

Win XP + Abit KT7 ?

Win XP prof versia 5.1.2600

Видеото - е "някакво" в смисъл не е марка, но под w2000 нямаше проблем.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2002

Win XP + Abit KT7 ?

Edin priatel imashe podoben problem i toi taka si misleshe che e ot dunoto....i bukvalno pred magazina go spriah da ne kupuva novo duno predi da probvame i se okaza videoto.I to kato tvoito ne beshe marka i pod 9x i 2k ne praveshe mizerii a omazni XP-to.Vzemi ot niakoi tvoi priatel video ama gledai da ne unknown ili mente....ako ne stane smeni dunoto da vidish i taka she vidish kakvo ti e problemnoto ustroistvo

6. Member
    Тук е от
    Feb 2002

Win XP + Abit KT7 ?

Az imah podoben problem s XP

Samo che sinia ekran mi kazvashe da si provera ACPI-to

i s kvato i ver na XP i 2K ne stavash i si smenih dunoto

i rabota ta zaspa obache windows-a "Zamruzvashe" - s S3trio64

i sega sum s edno Ati i nemam nikvi problemi . Takache verno probai Video-to

7. YG
    YG е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2002

Win XP + Abit KT7 ?

Честно казано всички имате право - може да е от видеото, може да е от дъното...то не останаха и други платки ;-) Но ако е от видеото - защо инсталацията тръгва на първия възможен диск - няма въпроса къде да се разположи и на FAT или NTFS с-ма, а това си е важна част. Обаче се поразрових и из други форуми и се оказа че същият или подобен проблем имат още доста хора. Та не знам, то че hardware е важен спор няма, ама чак пък да не може да се инсталира...Ето един примерен линк:

http://www.snowcrest.net/writers/cpu/13043.html

Има и още доста такива.

Май ще се откажа от шарения win.

Поздрави

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2002

Win XP + Abit KT7 ?

Az sam slagal XP i na FAT32 i na NTFS(kakto sam v momenta).Ne mi se virva da e ot tova.Vzemi ot tvoi priatel duno i probvai s nego da vidish kak she e.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Win XP + Abit KT7 ?

Като гледам все едно,че говориш за моята машинаШибаната ситуация идва от дъното!По едно време имах такова дъно,после го смених с КТ7А.В един момент започнаха проблеми с HDD гасеше и се пускаше по време на работа.Представяш ли си?Според някои диска тръгвал да се прецаква и аз го смених.Точно тук се появи поредния проблем аналогичен на твоя:невъзможност да се инсталира ХР.Видеото ми е ABIT GF2Ti,така че проблема не е в него,защото сега съм с него и работи без проблем.Смених дъното и всичко заспаГорещо ти препоръчвам да си смениш дъното.Това му е майката.Препатил съм и те съветвам да не се мотаеш,а да го шитнеш възможно най-бързо.Във фирмите теста за проверка не открива нищо,така че не можеш да разчиташ на помощ от тях.Голям боклук се оказаха този модел дъна.Маркови!Грънци.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2002

Win XP + Abit KT7 ?

Moge i da ne e ot dunoto de.Kzah tirobvai s drugo duno da vidish kak e....

12. Тук е от
    Sep 2001

Win XP + Abit KT7 ?

i az imah problema s izkluchwaneto na hardowete po wreme na rabota ,no s edna prosta podmiana na IDE-cabelite wsichko si dode na miastoto.

Pri men XP ne iskashe da se install zaradi po agresivni nastroiki w BIOS-a dokato win2000 niamashe tozi problem.

Niakde iz BIOS imashe nastroika za time out na PCI shinata ili neshto podobno beshe.Ako e na "0" to togawa probwai s "1" ili "2"

ASTALAVISTA BOZOOO

13. YG
    YG е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2002

Win XP + Abit KT7 ?

По лесно ми беше не да пробвам друго дъно, а всички чаркове от това РС да пренеса в друго. Резултата не беше неочакван - всичко си тръгна. Проблема си е в дъното - не мога да разбера защо и какво, но...

Това което Kasho, kazwa се отнася за по-стари типове PCI платки за които е необходимо повече време за "комуникация" доколкото се сещам. Що се отнася до настроиките на BIOS - пусках всичко възможно - от най-непретенциозни през по подразбиране до агресивни - ефекта е един.

Благодаря на всички за мненията но дъното явно не е много читаво /естествено не съдя само по това че ХР не може да се инсталира/. По отношение на стабилна работа - има какво да се иска. Случва се reboot без причина и тнт.

Поздрави на всички

14.  

15. Тук е от
    Sep 2001

Win XP + Abit KT7 ?

Tochno za towa dyno goworia,zashtoto az sym s Abit KT7-RAID,a i w ofisa imam oshte dwe takiwa(KT7,KT7E)

Dynoto kato cialo si e mnogo stabilno.Problema e che triabwa dosta igrachka s BIOS.Ne moa da ti kaja kak e tochnoto ime na opciata,shot sigurno shte restart chak sledwashtata sedmica

Kato che li i nai-malkite promeni w BIOS-a wliaiat drastichno i e wypros na napaswane.neshto ot sorta na Live5.1+VIA.Pri edni raboti,pri drugi puka ta chak stene

ASTALAVISTA BOZOOO

16. YG
    YG е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2002

Win XP + Abit KT7 ?

При мене е без RAID контролер КТ7 на АBIT. Вярно е че настриките от BIOS оказват голямо влияние. Имам го май от около две години, но чесно казано не съм очарован от дъното, може би защото очаквах повече от тази хвалена марка.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Win XP + Abit KT7 ?

<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>

При мене е без RAID контролер КТ7 на АBIT. Вярно е че настриките от BIOS оказват голямо влияние. Имам го май от около две години, но чесно казано не съм очарован от дъното, може би защото очаквах повече от тази хвалена марка.

<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>Taм е работата че ABIT е необосновано прехвалена марка.На запад не е на почит.И то не случайно.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2002

Win XP + Abit KT7 ?

I az ne haresvam abit ama na dali zaradi tova coveka ima problemi.Az lichno nikoga niama da si kupia Abit, ne znam zashto ne sam se razocaroval no prosto ne gi haresvam.

YG-Smenia duno....az moga da ti predloga da zemesh Soltek DRV4 no ako imash drugo v predvit....ti si reshavash.Tova s restartite mi e interesno

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. ABIT AN7 too hot
    От dan77 във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 8
    Последно: 07-01-04, 02:54
  2. Abit KG7 ???
    От mitak във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 4
    Последно: 08-07-02, 12:08
  3. ABIT KX7-333
    От cuci във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 13
    Последно: 17-06-02, 00:54
  4. Abit KT-7...
    От Kolio във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 7
    Последно: 08-03-02, 22:30
  5. abit bx-133 raid vs abit vh6 II
    От MANIAK във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 8
    Последно: 19-01-02, 21:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе