нямам си никаква представа за този уиндоус...някой знае ли има ли негова си защитна стена,както при XP-то
и ако няма,трябва ли да се сложи и каква бихте ми препоръчали да е
нямам си никаква представа за този уиндоус...някой знае ли има ли негова си защитна стена,както при XP-то
и ако няма,трябва ли да се сложи и каква бихте ми препоръчали да е
Според мен 98 е като разкрачена млада девица - нищо не го спасява...............
Аз съм с 98, но нямам реален адрес и фирменият сървър се грижи някак си за моята безопастност.
Отделно си качих на компа и някои защити (зад стената) - Avast.
Но самата система си е отворена, като чехкиня на Слънчев бряг (преди години)
Добре е да се помисли за сигурността от по-пекан младеж.
В службата съм с 98 с реално IP и с AVG и AVAST от две години - само една преинсталация на 98-цата и то не заради вируси. Никакви проблеми... Вкъщи - XP SP1 + firewall-ZoneAlarm, antivir- NOD32, Kaspersky, даже имах AVG и AVAST , но ги махнах... е кво да ви кажа зараза след зараза... дори в мoмента съм под карантина... Един и същ доставчик, една и съща мрежа...
Човекът пита има ли '98 "негова си защитна стена,както при XP-то" - отговорът е "не, няма".
Пита и каква да си сложи - моята препоръка е "ZoneAlarm + малко повече предпазливост". Разбира се, има и други решения, но можеш да попрочетеш за тях (предимства и недостатъци) из форума - разисквано е, виж и си избери в зависимост от това дали искаш повече гъвкавост или нещо, което не иска толкова познания. Или попитай , той знае...
А сериен номер намери ли си? Ако да - пиши в другата тема.