Ще има ли някакъв проблем, ако стандартния IE5.5 на уиндоус милениум се ъпгрейдне на IE6? Нямам опит с милениума и затова рекох да попитам преди да действам. Благодаря![]()
Ще има ли някакъв проблем, ако стандартния IE5.5 на уиндоус милениум се ъпгрейдне на IE6? Нямам опит с милениума и затова рекох да попитам преди да действам. Благодаря![]()
Разбира се, че няма да има проблем. Действай смело. Лошото при МЕ е, че е малко тромав и е лоша поддръжка на драйвери и други дреболии. Иначе, не е лош като ОС.
В него си има PnP, хем е 98, хем разпознава флаш памети автоматично.
Проблем с ъпгрейд на ИЕ няма да има.
Разбира се, че може даже е желателно, но като слагаш IE6 трябва да сложиш и кръпките към IE6. И на мен ми предстои да я правя тая операция даже мислех да попитам знае ли някой къде могат да се намерят всички пачове, ъпдейти и прочее на IE6 на едно място за да не ги търся по дискове?
Не съм го ползвал дълго поради факта, че за драйверите на практика трябва да разчиташ на добрата воля производтеля; и при мен беше тромав, но считам, че е точно заради драйверите и тяхната липса; иначе съм виждал лаптоп с пре-инсталирам МЕ да се движи като пъргав 98 с почти функционалността на ХП. според мен липсата на драйвери е принципно проблемът, но ако някой (или задружно) успеем да сглобим тема за МЕ, може да е много удобна за един клас морално остаряващи машини.Първоначално публикувано от ru-boy
МЕ иска ресурс, не е подходящ за слаби машини. Уин 2000 или още по-добре ХР имат оптимизиран код за почти всички процесори, докато при МЕ-то не е така. Някъде може да работи добре, а на друг подобен комп да се влачи. Приложението му е строго индивидуално и се препоръчва само за специалисти познаващи в детайли 98 и 2000 и нагоре ОС. Това е хибрид мжеду две коренно различни по качество ОС. Инвестицията в него не си струва, въпреки, че има компютри, където инсталирането му е отлично решение.
-------
Може би този http://forum.setcom.bg/index.php/topic,27559.0.html уиндоус е по-удачен за слаби машини.