Здравейте.
Как да изкарам шорткът на това ?
Просто някакъв бат файл или както бъде, но да се влиза със сингъл клик :)
Благодаря
Преглед за печат
Здравейте.
Как да изкарам шорткът на това ?
Просто някакъв бат файл или както бъде, но да се влиза със сингъл клик :)
Благодаря
Най-близкото, за което се сещам, е inetcpl.cpl (в \system32). С Ntfilemon от тук: http://www.sysinternals.com/Utilities/Filemon.html видях, че се стартират едни .dll файлове, ако успееш да ги извикаш с rundll32.exe, може и да стане.
Не е възможно по стандартен начин да изкараш директен шорткът на това което искаш със сертификатите.
Вероятно решение е програма на трети производител.
1) Дясна мишка в/у десктопа.
2) certmgr.msc
3) next
4) "каквото искаш име"
5) Finish
Хубаво, но това пак са няколко клика или клякания с мишката, а не директно извикване на сертификатите. Иначе въши работа.
Файлът certmgr.msc е XML, може да му се направи копие в/у десктопа и да се редактира. Не ми се занимава, но мисля, че е възможно да се направи да показва само желаното меню.
Предложението на Ghost е вършило работа до SP2.
Опитай това:
Код:rundll32 inetcpl.cpl,LaunchSiteCertDialog
@ Avis
Нямам Windows в момента, но съм 100% сигурен, че и след SP2 certmgr.msc съществува и е XML.
:huh: Това го прочетох някъде, нямам много опит със сертификатите.Цитат:
Първоначално публикувано от Ghost
Вярно, че е XML (още едно сиво поле в моите познания), но всъщност коментирах по-скоро предишното ти мнение. Наистина има същата функционалност, но изглежда различно.
Интересно, дали по-стара версия на certmgr.msc ще работи и то с различен изглед?
@get
Държиш ли да отива направо на Trusted Root? Мога да се поровя още малко.
Лесно може да се провери като се извече оригиналния файл от инсталационния диск.Цитат:
Първоначално публикувано от Avis
По този начин става.
В един бат файл:
rundll32 inetcpl.cpl,LaunchSiteCertDialog
Само не знам как автоматично да затворя дос прозореца, който остава да виси в бекграунд..
@get, направи си shortcut.
Да, направи го както Ghost каза, само смени втора точка.
Хммм, на мен пък твоя вариянт ми се струва по-добър.Цитат:
Първоначално публикувано от Avis
Интерсно е, ако на някой му се занимава с XML-а, да каже дали може да се контролира интерфейса директно през *.msc файла.
:cowboy:
Това е, 'щото имаш вкус! :coolsmiley:Цитат:
Първоначално публикувано от Ghost
Сега ако и ru-boy си признае... :035: