Здравейте.
Как да изкарам шорткът на това ?
Просто някакъв бат файл или както бъде, но да се влиза със сингъл клик
Благодаря
Най-близкото, за което се сещам, е inetcpl.cpl (в \system32). С Ntfilemon от тук: http://www.sysinternals.com/Utilities/Filemon.html видях, че се стартират едни .dll файлове, ако успееш да ги извикаш с rundll32.exe, може и да стане.
Не е възможно по стандартен начин да изкараш директен шорткът на това което искаш със сертификатите.
Вероятно решение е програма на трети производител.
1) Дясна мишка в/у десктопа.
2) certmgr.msc
3) next
4) "каквото искаш име"
5) Finish
Хубаво, но това пак са няколко клика или клякания с мишката, а не директно извикване на сертификатите. Иначе въши работа.
Файлът certmgr.msc е XML, може да му се направи копие в/у десктопа и да се редактира. Не ми се занимава, но мисля, че е възможно да се направи да показва само желаното меню.
Предложението на Ghost е вършило работа до SP2.
Опитай това:
Код:rundll32 inetcpl.cpl,LaunchSiteCertDialog
@ Avis
Нямам Windows в момента, но съм 100% сигурен, че и след SP2 certmgr.msc съществува и е XML.
Това го прочетох някъде, нямам много опит със сертификатите.Първоначално публикувано от Ghost
Вярно, че е XML (още едно сиво поле в моите познания), но всъщност коментирах по-скоро предишното ти мнение. Наистина има същата функционалност, но изглежда различно.
Интересно, дали по-стара версия на certmgr.msc ще работи и то с различен изглед?
@get
Държиш ли да отива направо на Trusted Root? Мога да се поровя още малко.
Лесно може да се провери като се извече оригиналния файл от инсталационния диск.Първоначално публикувано от Avis
По този начин става.
В един бат файл:
rundll32 inetcpl.cpl,LaunchSiteCertDialog
Само не знам как автоматично да затворя дос прозореца, който остава да виси в бекграунд..
Да, направи го както Ghost каза, само смени втора точка.
Хммм, на мен пък твоя вариянт ми се струва по-добър.Първоначално публикувано от Avis
Интерсно е, ако на някой му се занимава с XML-а, да каже дали може да се контролира интерфейса директно през *.msc файла.
Това е, 'щото имаш вкус! :coolsmiley:Първоначално публикувано от Ghost
Сега ако и ru-boy си признае...