до вчера на диск C имах свободно място 15 ГБ.Не съм инсталвала Абсолютно нищо,нито съм трила.Сега гледам имам свободно място само 12,4 ГБ.Как си го обеснявате това.Някаква идея
до вчера на диск C имах свободно място 15 ГБ.Не съм инсталвала Абсолютно нищо,нито съм трила.Сега гледам имам свободно място само 12,4 ГБ.Как си го обеснявате това.Някаква идея
Една от причините е, че Windows по подразбиране си съхранява информация, която да използва при последващо възстановяване на системата, ако някоя програма (или по-често - потребител) предизвика срив, след който нормалното стартиране не е възможо или води до проблеми. Настройката на тази функция (нарича се System Restore) се прави или от Control Panel, или (за по-лесно) от тук:
Десен бутон на мишката върху My Computer, Properties, System Restore. Там има плъзгач, с който можеш да укажеш колко от мястото на съответния дял да се използва за запазване на "спасителна" информация. Има и опция за изключване на System Restore, но засега не ти препоръчвам да се възползваш от нея.
Първоначално публикувано от nely
А да си сваляла нещо от Интернет или от локално FTP? Филми, музика, игри...?
Ако си с "FlashGet", провери на C: за папка "Download" (по подразбиране).
Виж си също и "Temp"-директориите.
И не на последно място - тествай се за вируси. Ама не ти, а компа...
навсякъде където съм гледала е празно,а и всичко свалено директно отива в другите 2 диска,този C си е само за инсталнатите програмиПървоначално публикувано от IvO™
баси ужаса,сега погледнах и пак е намаляло с 2гб...........
Пробвай с разните му сервизни програмки - да прочистиш харда, да изтриеш разни темп файлове, може някоя програмка незнайно за теб да си прави темп файлове някъде и след работа да не ги изтрива. Дефрагментирай диска на първо време.
Тази директория имаш ли я С:\System Volume Information. Там се съхраняват файловете за, които говори @panevdd и обикновено размера и се увеличава. Ако не я виждаш значи е скрита и от My computer/Tools(горе)/folder options/View даваш на Show hidden files and folders и ще я видиш.
Темп директория има в C:\Documents and Settings\(твоя юзър)\Local Settings\Temp, както и в C:\windows\temp. Съдържанието на последните две можеш да го изтриеш.
Нямам такава директорияПървоначално публикувано от Delta1
Имаш, но не я виждаш... Отвори си дял С: (примерно), цъкни на менюто Tools > Folder Options..., раздел View, включи Show hiddeen files and folders и изключи Hide protected operating system files (Recommended). След като потвърдиш ще я видиш. Просто цъкни с десен бутон върху нея, избери Properties и кажи какво пише срещу полето Size в прозорчето.Нямам такава директория
ето това са скритите папки и файлове
по принцип като се трият файлове се трие само инфото къде са и докато са все още в коша пак се пази мястото ( евентуално ако искаш да ги възстановиш ) . Десен бутон на С: / Properties и дай Disk cleanup . След това Start ( бутона ) / All programs / Accessories / System tools / Disk Defragmenter - и му дай да дефрагментира дяла ( от това не се печели много място ама все пак .. )
Не е вярно че всичко свалено отива там където си казала - пази се копие в кеша на браузъра . Ако си сваляла големи файлове ще има копие в кеша ( ама чак пък 2 ГБ малко вероятно но .. )
Освен това ако някой компонент на Win-a е променил хибернизацията мисля че също ще глътне място - но за това не съм сигурен
Това за кошчето е добра идея, виж дали има нещо вътре... също и Disk cleanup. Хибернацията не е, виждам размера на hiberfile.sys; виртуалната памет също е в нормата (pagefile.sys). Не вярвам да е кеша на браузера, прекалено много място се губи.
Nely, я напиши всяка папка в главната директория на C: поотделно с какъв размер е ("десен клик на папката" -> "Properties"), включително на кошчето и скритите папки.
Така ще сме малко по-ориентирани...
Тества ли се за вируси?
Ей, момиченце...
Първоначално публикувано от nikolin
дифрагмента съм го правила,,,диска съм го почистила,,кеша съм го изчистила....вече не знам къде да ровичкам
Първоначално публикувано от IvO™
тествах за вируси
както съм ги дала на снимката по горе имат такива данни:
1 ..47мб
2...0
3...43,6
4...760мб
5..0
6...0
7...0
8...2,32 ГБ
другите се виждат