до вчера на диск C имах свободно място 15 ГБ.Не съм инсталвала Абсолютно нищо,нито съм трила.Сега гледам имам свободно място само 12,4 ГБ.Как си го обеснявате това.Някаква идея![]()
до вчера на диск C имах свободно място 15 ГБ.Не съм инсталвала Абсолютно нищо,нито съм трила.Сега гледам имам свободно място само 12,4 ГБ.Как си го обеснявате това.Някаква идея![]()
Една от причините е, че Windows по подразбиране си съхранява информация, която да използва при последващо възстановяване на системата, ако някоя програма (или по-често - потребител) предизвика срив, след който нормалното стартиране не е възможо или води до проблеми. Настройката на тази функция (нарича се System Restore) се прави или от Control Panel, или (за по-лесно) от тук:
Десен бутон на мишката върху My Computer, Properties, System Restore. Там има плъзгач, с който можеш да укажеш колко от мястото на съответния дял да се използва за запазване на "спасителна" информация. Има и опция за изключване на System Restore, но засега не ти препоръчвам да се възползваш от нея.
Първоначално публикувано от nely
А да си сваляла нещо от Интернет или от локално FTP? Филми, музика, игри...?
Ако си с "FlashGet", провери на C: за папка "Download" (по подразбиране).
Виж си също и "Temp"-директориите.
И не на последно място - тествай се за вируси. Ама не ти, а компа...![]()
навсякъде където съм гледала е празно,а и всичко свалено директно отива в другите 2 диска,този C си е само за инсталнатите програмиПървоначално публикувано от IvO™
баси ужаса,сега погледнах и пак е намаляло с 2гб...........![]()
![]()
Пробвай с разните му сервизни програмки - да прочистиш харда, да изтриеш разни темп файлове, може някоя програмка незнайно за теб да си прави темп файлове някъде и след работа да не ги изтрива. Дефрагментирай диска на първо време.
Тази директория имаш ли я С:\System Volume Information. Там се съхраняват файловете за, които говори @panevdd и обикновено размера и се увеличава. Ако не я виждаш значи е скрита и от My computer/Tools(горе)/folder options/View даваш на Show hidden files and folders и ще я видиш.
Темп директория има в C:\Documents and Settings\(твоя юзър)\Local Settings\Temp, както и в C:\windows\temp. Съдържанието на последните две можеш да го изтриеш.
Нямам такава директорияПървоначално публикувано от Delta1
![]()
Имаш, но не я виждаш... Отвори си дял С: (примерно), цъкни на менюто Tools > Folder Options..., раздел View, включи Show hiddeen files and folders и изключи Hide protected operating system files (Recommended). След като потвърдиш ще я видиш. Просто цъкни с десен бутон върху нея, избери Properties и кажи какво пише срещу полето Size в прозорчето.Нямам такава директория
ето това са скритите папки и файлове
по принцип като се трият файлове се трие само инфото къде са и докато са все още в коша пак се пази мястото ( евентуално ако искаш да ги възстановиш ) . Десен бутон на С: / Properties и дай Disk cleanup . След това Start ( бутона ) / All programs / Accessories / System tools / Disk Defragmenter - и му дай да дефрагментира дяла ( от това не се печели много място ама все пак .. )
Не е вярно че всичко свалено отива там където си казала - пази се копие в кеша на браузъра . Ако си сваляла големи файлове ще има копие в кеша ( ама чак пък 2 ГБ малко вероятно но .. )
Освен това ако някой компонент на Win-a е променил хибернизацията мисля че също ще глътне място - но за това не съм сигурен
Това за кошчето е добра идея, виж дали има нещо вътре... също и Disk cleanup. Хибернацията не е, виждам размера на hiberfile.sys; виртуалната памет също е в нормата (pagefile.sys). Не вярвам да е кеша на браузера, прекалено много място се губи.
Nely, я напиши всяка папка в главната директория на C: поотделно с какъв размер е ("десен клик на папката" -> "Properties"), включително на кошчето и скритите папки.
Така ще сме малко по-ориентирани...
Тества ли се за вируси?
Ей, момиченце...![]()
Първоначално публикувано от nikolin
дифрагмента съм го правила,,,диска съм го почистила,,кеша съм го изчистила....вече не знам къде да ровичкам
Първоначално публикувано от IvO™
тествах за вируси
както съм ги дала на снимката по горе имат такива данни:
1 ..47мб
2...0
3...43,6
4...760мб
5..0
6...0
7...0
8...2,32 ГБ
другите се виждат