Резултати от 1 до 7 от общо 7

XP Logon гнусотия! Помощ!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #1

    XP Logon гнусотия! Помощ!

    Ситуацията: Домашно PC, Windows XP x64 Edition на 4-5 месеца, с 3 профила: мой, на жената и админ. Качих последни critical updates наскоро и цъфна следната простотия: При прехвърляне от 1 потребител в друг в Logon процедурата (ползвам fast user switching) ми се поискват някакви потребителски пароли, КАКВИТО НЯМАМ ЗАДАДЕНИ! Невъзможно е да се влезе в който е да е профил (дори и със зададена парола на потребителя - не я разпознава) - единствено изборът shutdown/restart работи. Това обикновено възниква, когато поне 1 потребител е логнат, но не е и редовно - не мога да му хвана логиката кога. Та, има ли някой, сблъскал се с подобно нещо, или с някаква представа откъде може да се е вмирисало?
    Прерових из нета де що, но не попаднах, или не открих начин да потърся точно за такъв случай - вкл. на майкрософтсия сайт. Имах такъв проблем замалко и преди 3 месеца, после изчезна - мислех, че е защото пуснах едно ресетване в унаследяването на правата в локалните файлове на всеки потребител, да не би логона да гърми от объркани права за достъп, но този път не помогна.
    Преди да потече реката от "имаш вирус", "мдаа, време е за преинсталл" и дори "дефрагментира ли" ще уточня: винаги ползвам антивирусна (avast) и firewall (ghostwall+windows fw), не работя като администратор, обновявам с кръпки. Не съм качвал никакви съмнителни програмки и кракове напоследък. Машината се товари тежко, но е абсолютно стабилна - с изключение на гореспоменатия проблем никакви рестарти, рендвам по 30-40 часа понякога, паралелно моделирам или играя, заедно с това се ползва и за обикновеното - ровене в мрежата, свирня, дори по някой филм на TV изхода като втори екран. Нямам непознати процеси и услуги стартирани, нови драйвери също.
    В допълнение ще добавя - същата гадория ми се появи и на XP-то, което ползвах на машината в продължение на почти 2 години преди това. Вируси така и не съм прихващал, ако щете вярвайте - а бях с други защити - avg + sygate. Единственото общо м/у 2-те системи е, че модвам логон-скина (както и темите, разбира се), но и доста отпреди проблема съм си бил със същите. Дори и да се връщам към оригиналните настройки, спънката пак изскача.
    В момента съм се върна със system restore до отпреди обновяванията и засега се държи добре, но това не е решение. Та ако можете, помагайте. Да преинсталирам нямам и намерение, най-много да пренеса л**ното и в новата квартира заедно с фикуса, както е във вица...

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    662
    #2

    Re: XP Logon гнусотия! Помощ!

    Вицът не знам, но защо не пробваш следното - като качиш ъпдейтите да опиташ да моднеш отново логона или върнеш систем рестора, да качиш ъпдейтите и да моднеш тогава? Подозирам, че обновленията сменят някоя библиотека, която се ползва в тоя логон скин и от там идват неразбирателствата.

  4. Banned
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    1,083
    #3

    Re: XP Logon гнусотия! Помощ!

    на мен ситуацията ми изглежда нормална просто.

    сигурно жена ти се е опитала по някакъв начин да защити нейният си профил (ама нали е жена и е омацала нещата пак )...

    моят съвет е за сега да си траеш - ама инсталирай някакъв вид "key logger" ....

    дано все пак не е това, дето ми дойде веднага на акъла....


  5. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #4

    Re: XP Logon гнусотия! Помощ!

    Благодаря ти за идеята, NO CARRIER - ще опитам обезателно! Колкото до жената, не ги бута тия работи, както и аз - стоим си без пароли все още

  6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    35
    #5

    Re: XP Logon гнусотия! Помощ!

    На мен ми се е случвал същия проблем дори два пъти за три месеца,и постоянно го преинсталирам уйндоуса. Значи при мен ми се появява от една програма(забравих и името) в която има отметката да премахне WMA (сигурно е от това)

  7. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #6

    Re: XP Logon гнусотия! Помощ!

    Върнах оригиналния Logoni.exe, пак сложих последните кръпки, и пак се зацапа хавата!!! Вече и да се върна назад, не се оправя... щукне му по някое време и заприисква несъществуващите пароли пак! Не знам какво да го правя, имам усещането, че нещичко дребно някъде се дъни, ама кое... Засега забраних fast user switching и се надявам да дойде още акъл.
    FeNoOo, какво имаш предвид под махане на WMA?

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    662
    #7

    Re: XP Logon гнусотия! Помощ!

    Виж в логовете дали не пише нещо интересно? Опитай и от дос промпт това:
    sfc /SCANNOW

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Проблем с дефоутен (BG) XP-logon !
    От s01o във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 11-10-05, 14:35
  2. New post since last logon проблем
    От Wise във форум За Форума
    Отговори: 7
    Последно: 29-05-05, 18:06
  3. WinXp Logon
    От bursi във форум Windows
    Отговори: 4
    Последно: 22-11-04, 13:50
  4. Win2000Pro и кирилица при logon ???
    От g_velev във форум Windows
    Отговори: 9
    Последно: 25-10-04, 09:39
  5. Windows XP remote logon- help!
    От dexxa във форум Мрежи
    Отговори: 2
    Последно: 08-09-03, 13:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе