Дадена е машина с два SCSI хард диска. На първия е инсталиран Windows 98 Second edition (FAT32), а на втория Windows XP Pro (build 2600)(NTFS 5.1). Първо е инсталиран 98, после ХР, като тогава ХР е отчел наличието на 98, променил е boot записа на първия хард диск и мисля също, че е копирал NTLDR, така че при зареждане на системата от първия диск се появява NTLoader менюто, да се избира ХР или 98 да се стартира.
В последствие антивирусна програма (NAV2000) в 98 е омазала boot секторите на първия скъзи диск откъдето зарежда цялата система, както вече споменах. Целия диск е скапан, заради ФАТ таблиците и т.н., та го инсталирах наново 98.
Въпроса е как мога да оправя нещата да бъдат по старому и да може да се зарежда и ХР, като това се избира при boot?
Какво съм пробвал:
От Recovery console (RC), си играх с bootcfg, който има разни опции, само че както изглежда той единствено може да генерира и променя boot.ini, което в случая не ме грее много, защото мога да си го направя и ръчно. Освен това програмата, сканира само текущото устройство (демек партишъните му) за инсталации на Windows, но не и.. другите физически хард дискове, та не успява да ми генерира свестен boot.ini.
Имам една идея дали ще стане работата, ако си копирам от машината ми вкъщи xpbootdrive:\ntldr на една дискета (тя е със същия ХР), после да го копирам в rootdir-a на 98, да пусна RC на ХР, и оттам:
1. fixboot c: (98 drive)
2. kopirane na rabotesh boot.ini (generiran eventualno s bootcfg)
Идеи?
<font size=1>I love Miranda!</font id=size1>