Re: Windows не стартира ....
repair няма ли да помогне ?
кое точно от repair ? Пробвах с chkdsk не намери нищо нередно
Вземи инсталационен диск с Windows XP Pro и буутни от него. Като зареди, дай repair на съществуващата ОС.
А какво стана ,за да се стигне до това положение? В смисъл някаква нова програма , нов харуер ил нещо периферия да е инсталирано. Зашо ли е станало така , ако си е работел нормално компа?
Уж нищо не е правил, нищо не е слагал. Спрял си го е нормално и следващия път не е тръгнал ( както винаги )
Пробвай във VGA mode.
Така поне ще се разбере дали не е от видео драйвер.
Пробвах и така - няма промяна :(
hard Disk Error!
и понеже ще обсъждат бурно методите ми - на пм ще ти пиша какво да провериш !
най-накрая някакъв прогрес макар, че не мога да определя дали е положителен или отрицателен :) След като свалих хард диска и го сложих на друг компютър ( да спася поне информацията) при едно от копиранията ми изкочи вирус ( с НОД32 ) и реших да сканирам за вируси. Даде ми един троян и някакви грешки в MBR сектора, затова реших да напиша нови. Пак не зареди уиндоса но поне на F8 ми излезна опцията да не ресетва автоматично при фейл на системата та разбрах каква грешка дава
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Ако това ви говори нещо моля споделете
При мен се е случвало да забива на mup.sys - нормално работещо РС без да му се инсталира нищо, пробвай нещо - влез в биос-а, дай load fail-safe и кажи после дали няма промяна.
P.S. сега прочетох и туй за вируса, явно при теб проблема е друг.
Като вариант - сваляш си ERD Commander Live CD, зареждаш от него и опитваш да дадеш SystemRestore.
Ако тръгне поне в SafeMode - добре, мяташ любимия ми бърз скенер от drWeb - CureIT и си готов.
Цитат:
Първоначално публикувано от obshtinska_mishka
кое точно от repair ? Пробвах с chkdsk не намери нищо нередно
Пробвай пак, ама виж там параметрите на chkdsk, щото в режим на recovery console буквичките бяха други.
...>chkdsk /?
Цитат:
Първоначално публикувано от MitkoS
Пробвай пак, ама виж там параметрите на chkdsk, щото в режим на recovery console буквичките бяха други.
...>chkdsk /?
И това го пробвах, също така дадох сетъп на уиндоса и като детектна операционната система му дадох да я оправи, копира някакви файлове наново но пак без успех и вече почвам да губя надежда. Даже започнах да се съмнявам дали ще тръгне въобще, дори и да почна наново всичко :))