Трябва да пусна програмата на НАП за ДДС декларации на компютър с Vista при една счетоводителка.
При Vista прозореца на Command Prompt не може да се "разпъне" на цял екран (точното съобщение е: This system does not support fullscreen mode), иначе възнамерявах да опитам да ползвам някой от кирилизиращите програми които стават и за XP - например тази, която е от НОИ с тяхната програма ro.
Аз за момента инсталирах MS Virtual PC (дръпнах го от сайта на MS - безплатно е), там пуснах една виртуална машина с XP и оттам по стандартния начин при XP всичко тръгна. Но не ми харесва тая идея, за някаква си нищо и никаква програма да се пуска виртуална машина. Още повече, че се получава нелегален XP върху легален Vista.
Та ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, нека сподели как го е разрешил. Идеалния вариант (според мен) е с някаква подходяща кирилизация на Command Prompt прозореца при Vista.
// На виртуалната машина, сложих XP, а не например DOS 6.22 или Win95-98, защото счетоводилката работи на лаптоп без флопи, самия лаптоп е вързан към Windows-домейн и се ползват мрежови принтери за отпечатване на ДДС-дневниците.
Та за това сложих XP, за да не се набутвам в мрежови проблеми с мрежови принтери и чужди (шернати) флопита.
//