защо на единия комп се изключва всичко , когато влезна в стенд бай , а на другия вентилаторите продължават да се въртят
и има ли програмка , която да изкарва само компа от стенд бай ?
защо на единия комп се изключва всичко , когато влезна в стенд бай , а на другия вентилаторите продължават да се въртят
и има ли програмка , която да изкарва само компа от стенд бай ?
Влез в биоса, намери из опциите на захранването нещо като standby type - пусни го на S3 (STR, suspend-to-ram) и на другия ще му спрат вентилаторите. Пак оттам мож' зададе да се самовключва машинката я от lan, а usb, я по часовник...виж, програмка която буди САМО компа от сън... ми сещам се за едно пръстче, с което да изключиш монитора от копчето...
целта ми е да се включи компа сам , без чужда намеса и да си го контролирам дистанционно ... часта с дистанционното контролиране съм я решил , но си забравих паролата на биоса , тъй че ровичкането там отпада
Първоначално публикувано от eror
Записвай бе, записвай, щом не помниш. Иначе нямаш шанс да накараш компа да се пуща сам /не че и иначе имаш голям шанс де/
Прочети за WOL (Wake On Lan), в интернета има писано много.
Пробвай това http://www.softpedia.com/get/System/...Shutdown.shtml
Мисля, че ще ти свърши работа
не мога да рискувам да записвам , инак може някой да ми я види ... за WOL знам
, но доколкото знам трябва да се настрои също от биоса ... та този номер с включването след определено време може ли да стане софтуерно без влизане в биос ?
Май не си проверил програмата , към която съм ти дал линк. Пробвано е и работи, както ти искаш,има я в Залива.Първоначално публикувано от eror