След, уви, успешна вирусна атака прозорецът на въпросния инструмент е в бяло, т.е. не функционира. Някои сублинкове от интернет сайтове не работят, програма Tune Up също отказа, и не на последно място се получи така, че не работи и линкът за изтриване на писма в abv.bg. Даже и една HELP иконка не мога да вмъкна в настоящия текст - не работят линковете на емотиконите. За сега се отървавам само с това, но по-нататък просто незнам каво още ще се скапе. Антивирусната ми, вече бивша - AVG-8, явно си е затворила очите, или може би е била късогледа да види що за ГАД се промъква. После инсталирах KASPERSKY ANTI-VIRUS 7.0.1.325(With 100 NEW SERIAL KEYS), който хвана за ушите гадината и го прати в ареста да мирува. Това добре, ама като реших да инсталирам лицензните ключове на програмата (доста на брой) с цел активиране на режим - нормален, същата откри, че още първият ключ се оказва такъв, че фигурира в някаква черна листа и стоп - до тук. Като се заинати въпросният ми ти Kaspersky, като рече - ни напред, ни назад. Едвам го деинсталирах. В момента открих последната 2009 версия на същата антивирусна програма, но като видях, че идва редом с десетки лицензионни ключове, се страхувам да не се повтори ситуацията с предната инсталация на по-старата версия. Та така, сега без антивирусна и с гадина, разхождаща се на свобода - ужас!
Та по същество.
Моля, ако някой умее и знае как да се справя със споменатите по-горе проблеми, нека бъде така добър да ме посъветва какви мерки да предприема, но такива, че ако има възможност, да си запазя инсталацията на Windows-а. Интересувам се и как се инсталират пустите му ключове на Кашперския, версия 2009, защото най-вероятно нея ще ползвам в бъдеще.
Ето какво намери версия 7.0.1.325:
! Proactive defense
Process is trying to inject into another process.
This behavior is tipical of some malicious programs.
Details:
Riskware
INVADER
Running process (PID):2728:
C:\WINDOWS\system32\svhost.exe
K details:
info
Intrusive process:
C\WINDOWS\system32\svhost.exe
Process ID(PID):2728
Attempt of process intrusion:
\\?\C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
Process ID(PID)896
Благодаря предварително на всеки помогнал с пълноценен и градивен отговор!
Поздрави!
Пишейки това, се надявам все пак да ми работи линк "Публикувай".