Много странно нещо ме споходи вчера и до днеска горе долу успях да намеря и отстраня проблема, но искам да знам защо все пак става. Започвам по реда на действията:

1. mail.bg казаха, че за да се използват функциите копи /пасте, да се отиде на страницата на firefox и от там да се направи някакъв user.js не се сещам точно какво имаше там, ако се наложи ще го намеря.
2. след известно време да кажем час компютъра се саморестартира.
3. зареди си нормално windows, но след написването на паролата изписа explorer.exe: explorer.exe - Application Error : The instruction at "0x00e2dcf9" referenced memory at "0x00000001". The memory could not be "written"., и така докато не изтрих този js файл. Започна да си зарежда напълно нормално. Два пъти го направи без проблем. През цялото боричкане бях махал и едната плочка рам, разлики нямаше.
4. Като спрях вечерта компютъра добавих рамта.
5. Пускам сутринта компютъра и пак същата грешка.
6. Изтрих всички .js файлове в папката на мозилата: C:\Documents and Settings\Hristo\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\r1w1luhk.default. И всичко се оправи.

Нещото което ме вълнува най-вече е към какво се обръща explorer.exe още при зареждането за да се рови по тези js файлове? Даже иконките със състоянията на мрежовите карти не се беше показало.