Попрегледах тук и по други форуми, пиша нещо като ръководство и ще се радвам да предложа универсално решение в максимална степен.
Затова моля тук да предложите използвани от вас решения, с които сте нямали никакви проблеми досега.
Ако има, а мисля, че има направен инсталатор:
1. За всички видове Windows XP, работещ и на 32 и на 64 битовите версии
2. За всички видове Windows Vista, работещ и на 32 и на 64 битовите версии
3. За всички видове Windows XP и Vista, работещ и на 32 и на 64 битовите версии
Разбира се, третия вариант е най удачен.
Подчертавам, става дума за старата, да я наречем класическа фонетична подредба, а не за тази на БАН, която стандартизираха скоро и я има във Vista.
Моля да не коментираме новата, лоша или добра няма значение, в момента питам за старата, традиционната, която ползвахме години наред.
И моля ви нека коментираме само тествани решения.
Намерил съм достатъчно места с предложения за панацея, но не мога да тествам всичко по ред причини.
Затова разчитам и на вашия опит.
И решението ще е ориентирано към чисти "click-аджии", да няма никакви ръчни редакции в регистратурата, никаква ръчна или автоматична подмяна на системни файлове.
Да е възможно най елементарен инсталатор неизискващ никакви обяснения. Setup, мигване на инсталатора и вече имаш фонетика. В най лошия случай да остане само да посочи фонетиката в Regional and Language Options, а ако може и без това още по добре.
Фонетиката за XP, тази на инжИнера, е работеща, но за съжаление има проблеми с машините в домейн, което макар и малко я ограничава.
Има фонетика без този недостатък, но не знам дали работи с 64 битови версии на XP, а няма и къде да тествам.
ТУК е страницата на т. нар. Ники, където се намира инсталатор, по негови твърдения, работещ и инсталиращ фонетична подредба на всички версии на XP и Vista във 32 и 64 битовите им варианти.
Има също и фонетика за MacOS Tiger и Leopard.
Ако някой е ползвал неговото решение, моля да сподели, тъй като това е целта, напълно универсален инсталатор, макар и ненужно кръстен Huku_xxx.msi.
Все пак не инсталираме Ники, а фонетична подредба.
Инсталатора е направен с free инструмента на Microsoft, Microsoft Keyboard Layout Creator.