браос, да ти е честита.
Надявам се си свалил, тази която ти предложих, тя е с SP2
P.S.
това че работи перфектно, не е ново
браос, да ти е честита.
Надявам се си свалил, тази която ти предложих, тя е с SP2
P.S.
това че работи перфектно, не е ново
зависи от процесора - дали е 32- или 64-битов
примерно, на AMD всички А64 процесопри са 64-битови, но пък по-старите sempron са 32-битови. има и 64-битови, но те са по-новите
горе-долу същото важи и за Intel - старите celeron са 32-битови, но по-новите celeron D са 64. core duo имат и 32- и 64-битови модсели, а core2 duo са 64-битови
горното е грубо обобщение, като най-добре е да си проверяваш конкретно процесора, който те интересува
това е причината да не си можел да слагаш 64-битов windows - процесорът е бил 32-битов
64-битовите процесори си работят безпроблемно и с по-"старите" 32-битови операционни системи
Ако ти се експериментира пробвай на лаптопа си да сложиш същата версия за която имаш лиценз само, че 64-битова Пробвай с лицензния номер на стикера долу
Момчета един въпрос малко встрани от темата:
Изтеглих си WIN 7 във VHD,може ли някой да ми обясни как да накарам компа си да бутва и от него без да окъкам Vista-та...
Ako все още не си се отказал или не си го реализирал - прочети това:
http://blogs.msdn.com/kichinsky/arch...0/9349802.aspx
Ще може да го реализираш ако си с Виста.
П.С. ОООпс, ти си с Виста, проспал съм го.
Тогава това да не с брои за теб, но някой ако иска да пробва:
Теоретически и с ХР е възможно, ама май си е врътка.
Ако си с ХР сложи си MS Virtual PC и подкарай WIN7.VHD оттам.
Пробвано е , няма проблеми.
Успех!
Преди седмица, в разговор с колеги, някой спомена че Vista Ultimate 32, можела да адресира до 8G, но след някаква инсталация на "нещо". Не слушах внимателно и не запомних какво е "нещото"
Днес съвсем случайно се загледах в един компютър с Vista Business 32, на който току-що бях сложил Service Pack2 и видях че разпознава 4G - точно толкова, колкото там присъстват физически - 2x2G. Предполагам, че ако на компютъра имаше повече физическа памет, то пак щеше да бъде разпозната правилно.
Нямам представа дали се дължи конкретно на Service Pack 2 или на някоя друга актуализация.
ПП. Докато го писах това, се сетих, че ми е доста лесно в момента да проверя как изглеждат тия неща при една друга комбинация - Vista Ultimate, 32, Service pack 1, 4x2G.
Това ,че ги изписва не е задължително да означава , че ги адресира. MitkoS, пробвай моля те някой софтуер колко памет вижда на 32 битовата ОС. Еверест,CPU-Z.
Поправям се Прочетох това :
http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/946765
Според табличката, 32 битовата версия подържала до 4 гига памет а 64 подържа до 128 гигабайта оперативна памет.
Само ,че пак има едно голямо "НО". Дали разликата от 3,2-3,5гигабайта до 4 не е кеширана вмесо използвана.