Препоръчайте ми кой windows да си инсталирам на лаптоп:
1.Vista Home Premium
2.Vista Ultimate
3.Windows 7
Ако може да ми предложите линк за изтегляне на дистрибуцията.
Препоръчайте ми кой windows да си инсталирам на лаптоп:
1.Vista Home Premium
2.Vista Ultimate
3.Windows 7
Ако може да ми предложите линк за изтегляне на дистрибуцията.
Windows Vista Ultimate x64, за седмицата е още рано, ако разбира се, не искаш да си играеш с него - Microsoft Windows 7 build 7201 x64
Дай инфо за лаптопа си (процесор,памет,диск)
Явно е без ОС, защо не пробваш и с XP
# 15.6" / 39.60 см CineCrystal LED 1366 x 768 pixel
# Intel Dual Core T4200 2.0GHz
# 4GB (2+2GB) DDR3
# 320GB SATA
# DVD +SuperMulti
# Nvidia GeForce G105M 512MB
# 5-in-1card reader,4x USB, 5.1-channel surround sound output,Two built-in Acer 3DSonic stereo speakers S/PDIF, microphone,HDMI,VGA,RJ-11,RJ-45,Bio-Protection fingerprint, Bluetooth, 802.11b/g/n
# 0.3MP Orbicam
# Vista Home Premium
мисля да я махна тази Vista Home Premium
Ако ще я махаш , вариантите са ти или да се върнеш на XP или да сложиш бета-та на 7цата. Второто ще ти е по-лесно от към драйвери. Ако искаш да си имаш целият обем памет (4 гигабайта) ще трябва да си сложиш 64 битова ОС, иначе ще виждаш 3-3,2 гигабайта.
аз бих препоръчал 7-цата по ред причини
1. никакви проблеми с драйвери. единственото, което не се подкарва от раз е card reader на О2Micro. не знам дали ще се подкара "от два", защото не ми трябва и не съм се занимавал повече от ръчното теглене на последните драйвери, с които също не стана
2. получаваш производителността на ХР + визията на Vista, като стабилността не подлежи на каквито и да било критики
3. далеч по-малка уязвимост откъм вируси. ХР вече издиша тотално отвсякъде
4. безпроблемно слагане на последващи бети, а като се има предвид, че идва и финалната в обозримо бъдеще, която (както изглежда) ще изпрати в миналото абсолютно всички останали windows-и, инсталацията й върху сложената бета ще се сведе само до слагането на диска в устройството, а няма да се налага преинсталация от нулата на мястото на ХР-то
както и stenly спомена - за предпочитане е 64-битовата версия, защото иначе буквално губиш >1GB рам, което не е за пренебрегване
Сложи си Убунту, инсталирай един
http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads
и си инсталирай виндовс по избор
Ти тези дни питаше за лаптоп на ACER. Явно вече си го взел. Само не мога да разбера след като си хвърлил около 200 лв за оригинална Виста защо искаш да я сменяшДа беше казал щях да ти препоръчам до добър от към парамертри лаптоп, но без ОС...
защото при налични 4 гига рам Vista Home Premium ми отчиташе 3 гига.Губя 1 гига рам .
е защо да не можеш! Можеш разбира се.Първоначално публикувано от novamen
сваляй тогава, тази, която съм ти дал, в първият ми пост.Първоначално публикувано от novamen
Ако не, решението с Windows 7, не е лошо също , както казаха колегите по на горе.
защото vista-та е била 32-битова, а 32-битовите операционни системи разпознават ~3GB рамПървоначално публикувано от novamen
ами не се е светнал човека, че в каптопа се калкулира и цената на операционната система. обаче защо иска да смени vista-та е ясно (поне за мен) - при наличие на win7, пък бил той и бета, ползването на vista е мазохизъм, колкото и да не е чак такава болка за умиране като цяло. основните мрънканици срещу vista бяха от 2 групи хора - със слаби компютри, и от мързеливи да се запознаят с новия продукт. лек за слабия компютър са парите, а за мързела, за съжаление, лек още нямаПървоначално публикувано от glowndark
![]()
offtopicПървоначално публикувано от FearMe
--------------
има бе- сопата!
Мда, чудя се как ги продават тия компютри, с 4GB и 32 битова система, като знаят, че тя отчита и работи, само с 3GB!!!
а какво ще кажеш за безумието "с 3GB ram" ?
на мен ми изглежда не просто кърпена работа, ами направо "бе чудехме се къде да денем старите 1GB плочки. да вземем да ги пльоснем заедно с 2 гиги, а пък ще кажем, че сме се съобразили с нежеланието на потребителите да слагат тотално неразбираемата 64-битова версия на операционната система, която, видите ли, трябва da e XP дори и на 2-ядрени 3-гигахерцови машини..."
сложих windows vista ultimate x64 и ми разпозна 4 гиги.
Работи перфектно.Можете ли да ми кажете по какво се разпознава кога каква ОС може да се сложи.Защото на този процесор слагах и двата вида - х32 и х64, но на други не ми е давало да сложа х64?
А по въпроса защо не съм казал , че ще вземам лаптоп с ОС - не съм знаел , че цената е включена в цената на лаптопа.Мислех, че е някаквя рекламна орязана версия - мисля, че ОЕМ ли се казваше.
И аз това много се учудих!Мда, чудя се как ги продават тия компютри, с 4GB и 32 битова система, като знаят, че тя отчита и работи, само с 3GB!!!