Отново за матричните принтери
Незнам дали във форума някъде не е обсъждано, но търсачката поне не намери нищо затова задавам един много простичък въпрос, дано някой помогне. Та значи разполагам с принтер Panasonic kx-p1150 и помня, че имаше някаква клавишна комбинация с която се тестваше и донастройваше скороста на печатане, но да пукна немога да си спомня как беше, ако някой знае как да помага? А и в добавка принтера печата само в едната посока, може ли да се подкара да работи и в двете? Системата ми е Уйндоус ХР2.
Re:Отново за матричните принтери
******************.com/files/25289445...-1150.exe.html
На този звяр съм докарвал скорост на печат близка до Epson LX300 , помня че освен настройките бъзиках също така и протокола за LPT-то от биоса. Успех :)
Благодаря за препратката, ще пробвам различните настройки, но ако помниш какви бяха клавишните комбинации за скорост на самия принтер, ако можеш ми ги кажи, а за LPT биоса незнам какво трябва да се базика. Още по-вече че при мен кабела е преход от LPT към юсб.
Аз го имам същия принтер и го мъчих доста за директен печат, и по сервизи го мъкнах, но не стана. Това, което разбрах е, че зависи от програмата, с която работиш и моята "Склад" май не го позволява.
за да печата бързо този принтер трябва да се използва печат по протокол т.е. командата с това кое да печати да се изпрати директно на LPT порта, а не през принтер услугите на ХР.
Точно така! И или програмата трявба да го поддържа, както правят много програми, зародени като DOS-овски, или да се инсталира принтера като "Generic / Text Only".
Цитат:
Първоначално публикувано от glarus
за да печата бързо този принтер трябва да се използва печат по протокол т.е. командата с това кое да печати да се изпрати директно на LPT порта, а не през принтер услугите на ХР.
Как се прави този номер?
Цитат:
Първоначално публикувано от vik-45
Как се прави този номер?
Цитат:
Първоначално публикувано от dmanov
... да се инсталира принтера като "Generic / Text Only".
Това не свърши ли работа?
Цитат:
Първоначално публикувано от dmanov
Това не свърши ли работа?
Никъде не виждам такава инсталация, това "Generic / Text Only" нищо не ми говори.
Цитат:
Никъде не виждам такава инсталация, това "Generic / Text Only" нищо не ми говори.
ОТКРИХ ГО, но с него принтера печата като хората само цифрите буквите ги вади като големи черни кръгчета(приблизителмо 1мм. в диаметър) и наче скоростта се увеличи. Някакви идеи?
Цитат:
ОТКРИХ ГО, но с него принтера печата като хората само цифрите буквите ги вади като големи черни кръгчета(приблизителмо 1мм. в диаметър) и наче скоростта се увеличи. Някакви идеи?
програма от която печаташ, не е направена да печата по този начин
Цитат:
Първоначално публикувано от glarus
програма от която печаташ, не е направена да печата по този начин
Програмата е на микрософето Офис 2003.
Цитат:
Програмата е на микрософето Офис 2003.
С това трябваше да започнеш! Горните трикове са за DOS или пригодени за целта програми (например АПИС можеше така навремето). С офиса силно се съмнявам да стане. Той печата картинки, а с Panasonic-а това си е направо загубена битка.
Е в такъв случай ще се примиря и ще си приготвя нервите да ми траят по-продължително тракане или пък ще се набутам с по-вечко пари за мастилено-струйния. Благодаря за помощта!
Определено е по-добре да си вземеш мастилено-струен, а при по-голямо натоварване дори лазерен, защото печата на картинки с матричен принтер го съсипва много бързо и в перспектива ще ти е по-изгодно като сметнеш и консуматива.