Re:Как да разкарам суап файла на WinXP
Не виждам как програми ще записват ФАЙЛОВЕ в суапа, като той не част от файловата система, а се адресира като памет. Освен това по дефиниция програмата не би трябвало да може да направи разлика дали записва или чете в/от физическата памет или в/от харда/суапа. Точно това е идеята му (на суапа).
Аз от близо две години не ползвам виртуална памет, разбира се винаги съм имал достатъчно RAM - 4 GB в началото и 8 в последно време. Никакви проблеми до момента.
По темата - няма нужда да си играе човек да трие или мести суапа преди да прави имидж. Ghost или го изключва, или го компресира доста добре. Правил съм си експерименти и съм забелязвал само 100-ина MB разлика в размера на имиджа преди и след изтриването на суапа.
Aз също карах една година експериментално без пейдж-файл и без проблеми.
Следях натоварването на паметта и се е вдигало над средата само ако 2+ седмици не изключвам Мозилата.
Не ми се е случвало програма да ми плаче по въпроса.
А Фотошопа според мен си има личен суап.
Смятам, че оптималното решение зависи от количеството памет, използваните приложения и характеристиките на харда.
Ако паметта е повечко, а харда е бавен, малък или шумен, пробвайте.
Когато се избере да се ползва пейдж файл, мисля, че ако се зададе да е с постоянна големина, да е дефрагментиран и физически да се намира в началото на харда, ускоряването се усеща.
Не съм пробвал, но си мисля, че с "Hiren's Boot CD", и с някой от неговите "File managers" (например Volkov Comander) които виждат NTFS можеш да изтриеш всичко, което не ти трябва.