Възможно ли е заради седмицата да ми пада по бързо батерията на лаптопа. Държи около час и половина. Откакто излезе тази ОС съм с нея, но карам най-вече на зарядно, напоследък ми се налага на батерия, но ми пада бързо. Благодаря.
Възможно ли е заради седмицата да ми пада по бързо батерията на лаптопа. Държи около час и половина. Откакто излезе тази ОС съм с нея, но карам най-вече на зарядно, напоследък ми се налага на батерия, но ми пада бързо. Благодаря.
За какъв модел преносим компютър става въпрос. За един модел може да е нормално за друг не!
на теория би трябвало да държи повече, но със специални, оптимизирани драйвери
на практика е различно
освен това не казваш с каква предишна OS сравняваш - XP или Vista
Добре, искам умен отгоовр, затова да питам умноСъс hp 6730s съм, а за сравнение използвам ХР - снего ми държеше около 3 часа.
9 Ways How Windows 7 Will Save Battery Life. Отделно и има доста също отзиви, като при теб, че било обратното - 7 повече харчел ( съответно по-бързо падала батерията ) от XP. Е, като е така, слагате си мега орязан Edition на 7 ( < 1 GB .iso ) и тогава пак тествате.
При мен като е оригинален даже защо пак по-бързо заминава батерията, макар да съм направил нужните 9 трика ?
3д, аеро и т.н. ефекти искат видеокарта, а тя иска енергия. Също 7-цата и виста искат повече изчислителна мощ и от процесора. Тая енергия идва от батерията. Мисля, че е нормално да кара повече часове с ХП заради нуждата от по-малко изчисления.
Какво значение имаше оригиналният CD-Key викаш ?
С пиратски, с оригинален, все тая. Другото си остава непроменено. Приеми го за "const" CD-Key-я. Писах метод, който може да пробваш - мега орязано 7-ца.
Ами не е орязан.Първоначално публикувано от ¦•••SHERIFA•••¦
Напълно легално оригинално лицензирано копие на Win 7 , закупено с ф-ра от партньор на MS
Не мога да разбера защо не ми отговориш по същество с последния ти пост, както и внезапната ти активност днес във форума![]()
Писах да ПРОБВАШ с орязана 7-ца, а НЕ че текущата ти е орязана... разлика има. Не знам, тоя шрифт на този bulletin board forum нещо много малък и не може да се разчита правилно може би.
Колкото до key-я, в почти всеки университет си имат MSDN програма и раздават free keys. Отделно и аз намирам напълно оригинални за под 100 кинта, но т'ва е друга тема. Мен лично ми е през ... с какъв key съм, общо взето ми е все тая.
Колкото до Windows, имах предвид за тест ( било то реално или с VMware / VirtualBox / Virtual PC / etc. ) на примерно... това как ще се държи и "харчи" от батерията. Също така всякакви екстри, гЪзАрИйКи, Aero / 3D stuff related, да се махнат ( щом и са направени онези 9 неща, значи работата наистина е зле ) и като бонус - BatteryCare.
Ако дори и след всичките тези процедури ( пропуснал съм редовното чистене на temp & reg files / keys, проверки на Task Manager-а на натоварванията на CPU-то и изобщо ядраната, както и кои processes най-много "ядат", за антивирусните също важи, намаляне на clock-а дори ако може, вградена технология на Intel в случая Enhanced Intel Speedstep Technology помага доста, и съответно на AMD еквивалентната ѝ; clock-на на GPU-то също ) няма ефект ( това е максимумът, поне аз който знам и се сещам, съответно и пиша ), то друго няма какво да се направи и ще се задоволите с това. И друг път да не се вярва в много приказките на Steve Balmer ( btw, през Live Broadcast гледах пускането в NY на Windows 7, презентации, технологии, възможно най-нови хардуерни джаджи и т.н. и т.н. ), тъй като основно са предназначени... за Laptop-и последно поколение, нали според приказките им "работили сме тей, тей, тей с Intel / AMD задълбочено, с цел оптимизиране възможно на... за най-новите им...".