Резултати от 1 до 8 от общо 8

Въпрос за версиите на Windows Xp

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Въпрос за версиите на Windows Xp

Каква е разликата между Retail,Oem,Corporate.Aко имам корпоративен ключ за Windows мога ли да го сложа на всяка една от посочените версии и ще имам ли проблем с проверката за лиценза от Майкрософт.Заформи се един спор и не можем да го разрешим.

2.  

3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Re:Въпрос за версиите на Windows Xp

Retail е версията която се продава в магазините
    OEM е версията която се дава на производители на компютри за предварителна инсталация на техните машини
    Corporate е версия която е за корпоративни клиенти ( с един ключ работят много копия)

4. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от stenly
    Retail е версията която се продава в магазините
    OEM е версията която се дава на производители на компютри за предварителна инсталация на техните машини
    Corporate е версия която е за корпоративни клиенти ( с един ключ работят много копия)
    Нещо не ми се връзва.Моята версия е Retail и работи с всички корпоративни ключа.Може ли Retail версия да разботи с такъв ключ.И като имам такъв ключ ще работи ли с другите версии?

5. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Цитат Първоначално публикувано от stenly

само да допълня
    OEM се продава също и по магазините, не може да се преинсталира повече от 25 пъти.
    При всяка преинсталатзия иска активация online, на 26тата клучът не е валиден и иска нов.

Всичко това става въпрос, за оригинален windows, който не е бръкнат, от някой специалист предварително

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

да допълня и аз
    OEM WINDOWS е предназанчен за продажба само с компютър - дали е инсталиран от интегратор или не - няма значение .( разликата в покупката на компютър и ОЕМ WIN е макс 1 м.- и трябва да е отразено във ф-та )
    Ако преминете 2 активации на ден или 6 за месец , от Майкрософт Ви искат копие на фактурата , диска и холограмата за да Ви дадат активационен ключ.
    Друго интересно ОЕМ ако е залепен за кутията на компа - ако се смени кутията ( ъпгрейд ) - губите лиценза
    Има едно негласно споразумение че не е задължително да се лепи лепенката на компа.)

Retail ( aka BOX ) е Windows който е собственик на клиента и се купува от всякъде като обикновенна стока , без да има изискване за компютър с него и собственика може да го "премества" където и когато иска.

Corporate е пакет от лицензи ( най-често са 10 - 1Server2003 + 10 OLP - и OLP имат 2 номера и се инсталирват без ограничения за активиане )

Притежателите на Corporate задължително сключват договор за т.н. "софтуерно застраховане", като всяка година привеждат вноски за този софтуер ( нешо подобно на лизинг ) и получават всяка година една чанта с последните версии на продукта на договора им.

Има и още една версия на ОЕМ - Genuine Update kit- това е ОЕМ версия малко по-скъпа от ОЕМ и по-евтина от Retail Която е за тези които не са си купили Win с комп. в изисквания срок, или са "пирати", които искат да се легализират ( да станат "Флибустери" )

Притежателите на Vista Bussines & Ultimate имат безплатно Downgrade към XP Proffesional
    Vista Home няма такава стъкпа надоло към XP home.

@Fanta - От къде ги изкара тези 25 активации бре ?

7. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Всичко ми стана ясно, само не разбрах ако имам корпоративен ключ на всяка една от версиите ли мога да го използвам

8.  

9. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Цитат Първоначално публикувано от presents
    Всичко ми стана ясно, само не разбрах ако имам корпоративен ключ на всяка една от версиите ли мога да го използвам
    не

10. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Да.

Но не можеш да го ползваш при първоначалната инсталация/"преинсталация" - там трябва да имаш съответствие с носителя от който инсталираш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Въпрос за Windows 7 Manager 1.2.5
    От zaho_cool във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 05-12-10, 02:13
  2. Windows 7 въпрос??
    От pettiofi във форум Windows
    Отговори: 9
    Последно: 04-01-10, 05:53
  3. Отговори: 2
    Последно: 02-03-06, 14:19
  4. Въпрос относно Windows XP
    От DerekMTN във форум Windows
    Отговори: 6
    Последно: 01-02-06, 01:42
  5. въпрос за windows explorer
    От Cko във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 13-01-03, 13:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе