Игрите са на друг партишън
stenly
...е аз съм го "притиснал" уиндоус-а на 20 гиги
та за това ми беше (и още е) целия зор
рано или късно, както се казва, ще разбера какво се е.ава
в интерес на истината си ползвам компа за развлечение (домашен) и на него няма нищо повече от:
кодеци за филмите
драйвер за видеото
обичайния софт за запис на CD/DVD
ICQ, Skype
...и то май това е всичко
lord ice
То като се замисля и аз имам същите работи като теб. Айде малко игри има при мен ама те са на друг дял.
разбира се. обърни внимание че е според проценти. погледни твоите настройки и му задай колкото ти е на сърце :DПървоначално публикувано от stenly
[img width=800 height=600]http://store.picbg.net/pubpic/2C/13/a279bc602bb82c13.jpg[/img]
bluefish, не говорим за system restore-a, а за самата OS
моята 7 х64 е толкова, колкото си беше и при инсталацията - 12-13 гиги
Bluefish
точно тази "картинка" гледах и аз когато писах по-горе, че при мене е 540 Mb, FearMe уточни много правилно, че това се отнася за System restore-то
сега се мъча да разбера, защо аджеба като нямам кой знае какво като софтуер на системния дял се случва това...за сега още нямам смислен отговор понеже английския ми малко куца и ми отнема време да си превеждам инфо от M$, а и е трудно да търся такъв като незнам точно какво става
П.С.
Явно темата (поне за мен) е зарибявка
Надали това има нещо общо ама ... да го дам като инфо:WinSxS directory- http://www.sevenforums.com/news/614-disk-space.html
when an application crashes, Windows will archive a very large dump file to support analysis of the failure- http://blogs.msdn.com/e7/archive/200...isk-space.aspx
А мoже и както писа Fear me, да е най-вече от swap file- http://blogs.technet.com/markrussino...7/3155406.aspx
Привет на всички,
темата доста "остаря" но да добавя още нещо - след използване на 4 гигабайта флашка като "boost" резултата е същия, с една разлика - времето за задръстване на системния дял намаля драстично.
Разбрах две неща:
1. 7-цата се шири според размера на дяла на твърдия диск (консултации с доста приятели - по голям диск = повече място заето от Уиндоус)
2. Свързана е със System restore по някакъв начин (малкия ми син обича да дърпа захранващия кабел понякога ) и след нерегламентирано гасене размера се увеличава отново.
...и не на последно място - не съм преинтсалирал доста време вече, но довечера ще ми се наложи - 300 мб свободно място остана
Толкова от мен засега
И не само 7-та...Първоначално публикувано от lord_ice
я пак?
папката windows е по-голяма при по-голям дял и обратното?
... явно не се изразих правилно, съжалявам за което!Първоначално публикувано от FearMe
Пример: 3 различни ПС-та (60гб, 100гб и моя 20 гб) системни дялове, при АБСОЛЮТНО един и същ софт (кодеци, Уинамп, Неро)
има различно запълване на диска, а именно - 35 гб, 62 гб и моя вече със 100 мб свободно място)
Днес на обяд говорихме с приятели и един от тях спомен че, 7-цата пази различни версии (от различни дати) на един и същи файлове и за това така става....
аз като по глупав заключвам, че и 1 Тб дял да оставя по тази логика ще се препълни и той...
Това, ако е така, е ужасно досадно и ще е добре да намеря начин да изключа тоя сървис или там каквото е...иначе - преинсталация му е майката, нямам друго решение към момента
П.С.
Сега ще пробвам и дефрагментиране...незнам дали ще помогне но поне няма да попречи
старото system restore сега се крие в system protection:
десен клик върху computer -> properties -> system protection -> protection settings = off
Добро утро на всички,
така...ако щете вярвайте ама след съвета на Fear Me всичко си дойде на мястото
На всичко отгоре Це-то само се "изпразни" , евала брато
БЛАГОДАРЯ на всички, които отделиха време за мен!!!
Зависи и колко е RAM паметта на компютъра.Аз съм с 8GB RAM и дяла ми е зает 34GB от 58GB като само 14GB ми заемат ето тези файлчета на една от снимките:
Колкото повече е паметта толкова по-голям е и pagefile. Като е настроено Windows сам да определя големината му.
Както виждаш и hiberfil.sys, който е доста голям. Това е файла за хибернацията. Аз не я ползвам и съм я спрял. Съответно съм освободил още 4 GB. Мисля че е приблизително на RAM.
При малки дискове, както бях до скоро, си резнах излишното от 7 с vLite.
То тази хибернация въобще някой ползва ли я?
Така де. При малки дискове работата става с рязане чрез vLite, спиране на хибернацията и System Restore! Също и Win 7 Pro. Не знам защо ползват Ultimate. Има само няколко работи повече, които според мен са ненужни!
Добавено:За да изключите режим “Hibernate” въведете следното:
• powercfg -H OFF. След това натиснете Enter.
За да включите отново режим “Hibernate” въведете следното:
• powercfg -H ON. След това натиснете Enter.
Виж из нета, има доста инфо и за pagefile.sys. Как се настройва и какъв да е размера му! Преди време бях чел, че ако имаш 4 GB RAM, може даже да го спреш. Моето мнение не е такова, но за хората с 4 и нагоре може поне да го намалят да не е по подразбиране, че заема доста. Всъщност, ако диска ти е голям, не те бърка!. Също да е с еднакъв начален и краен размер за да не се фрагментира!