Здравейте!
Интересува ме може ли да направя така че всички изходящи и входящи връзки на компютъра да минават през прокси така че моето реално ИП да не се вижда никъде? С други думи аз ще се свързвам към сървъра на моя доставчик, той ще се свързва с някакъв прокси сървър и вече прокси сървъра ще прави връзка с крайната дестинация и ще ми връща резултата?
Не съм особено наясно с нещата така че ако не съм обяснил разбираемо моля да ми зададете някакви уточняващи въпроси.
В общи линии на някои програми като Firefox, Skype знам че мога да настройвам прокси сървър, така че да не се свързва с крайната дестинация директно от моя доставчик ами първо да се пренасочи към 3ти сървър който вече да направи заявката до крайната цел и да върне резултата. Интересува ме обаче дали може това да се направи не на парче (за всяка отделна програма) ами за цялата система, така че абсолютно всички изходящи връзки да минават първо през едно прокси?
Чувал съм нещо за някаква мрежа ТОР (http://www.torproject.org/) ама не ми е баш ясно дали това работи така?
Много ви благодаря за отделеното време и помощ!