Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 41

От Windows 7 na xp

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Re:От Windows 7 na xp

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    @Chertoianov @label
    моля не се отклонявайте от темата, ако от сега на там има да решавате нещо, само на лични съобщения, за да не се стига до триене на постове, или затварянето на самата тема.
    От мен имаш ОК.
    Единственото, което имам против е някой да си прецака компютъра с помощ от форума. За това на човек не му трябва помощ. Но пък и така отговорността ще си е само негова.

2.  

3. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@Chertoianov
    всеки си решава и поема риска, то и да пресечеш улицата е риск, ама твой, така че няма проблеми.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    @glowndark
    колега AHCI създава още при инсталацията проблеми със сини екрани.
    Hяма смисъл от разни драйвери, като просто може да се спре от биоса, човека не знае система да инсталира, та да не говорим, за вграждане на драйвер
    Напълно съгласен.С едно малко уточнение,че не при всички лаптопи AHCI е достъпно и може да се мени от биоса...

5. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Аз пък видя ли AHCI веднага го включвам по default, дори и с риска да ги отворя 10 минути повече работа...

6. Member
    Тук е от
    Feb 2005

AHCI наистина е хубаво нещо и Вистата и Седмицата не съм видял да имат проблем при включена тази опция. Проблемът наистина е при XP. Не винаги, разбира се. И аз я предпочитам.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2002

Преди няколко години видях първия лаптоп на който в биоса нямаше опция за смяна на контролера, по подразбиране си беше на AHCI.
    Някой от по-старите лаптопи си имат биос за ХП и биос за Виста, в зависимост от това кой биос е се появява и така търсеното меню за смяна на контролера, дали AHCI или IDE.
    Последно на едно Фуджитсу с фабрична Виста флашнах биос-а за да се появи тази екстра и да сложа на клиентите ХП ( те искаха ХП).
    Моето мнение е, че за новите лаптопи ХП е изпята песен за съжаление. На едно чисто ново Леново реших за проба да му сложа ХП да видя докъде ще я докарам, общо взето си беше трагедия. Първо, че самото ХП работеше много бавно, второ - голяма борба със самите драйвери и най-вече с драйвера за wifi-то. Подкарах го, ама работеше трагично.
    А варианти за набиване на драйвера за контролера има няколко, кеф ти с nlite , кеф ти с Live USB или някое друго "живо" CD.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Присъединявам се с казаното по-горе.
    Но не е само това. Ами XP-то как се разбира с новите процесори и контролерите, които са в тях? А с новите чипсети? Как операционната системи ги управлява? А как въобще се оправя с дву, три, четири, пет или шест ядрените процесори и управлението на задачите към ядрата? Навремето когато излизаха първите двуядрени процесори се правеха отделни драйвери за XP, за да работи с тях... Но това беше преди 4-5 години. А сега такива драйвери някой играе ли си да пише?

10. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

До съфорумеца LABEL. Ако наистина преди е вървял ХП, значи нямаш грижа.
    Преди години, имах АБСОЛЮТНО същото желание да затрия преинсталираната Виста, като купувах лаптоп . Виждах огромната разлика между Виста и ХП само в бързината на компа. И до ден днешен смятам така, при положение че не си вадя хляба с информационни технологии, а главно си губя времето по форумите, ровя в нет-а, зяпам филми и разбира се игри. Изгубих доста време докато се уверя САМ, че ХП-то няма да върви качествено на нов лаптоп. После, скоро след като излезе седмицата, набарах орязана версия, побираща се на едно нормално CD. В нея бяха затрити всякакви простотии като ненужни драйвери, гласово разпознаване, глупави програми, някои езици и шрифтове, разбира се БГ-то си беше наред. И какво се получи - постигнах бързина и повече свободна памет почти като на ХП, като притежавах новостите на 7-цата. След като тествах няколко месеца сложих я и на настолния. Вече 2 годинки си карам с нея и не мисля да я сменям с каквато и друга по-нова версия. Даже и ъпдейтите си бачкат
    Разбира се ще кажа как се казва Tiny 7 rev 01 . Дърпай, слагай и гледай каккомпа ти лети, като запазва същата функционалност.
    Ще споделиш после какво е станало, нали ?

11. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1
    До съфорумеца LABEL. Ако наистина преди е вървял ХП, значи нямаш грижа.
    Преди години, имах АБСОЛЮТНО същото желание да затрия преинсталираната Виста, като купувах лаптоп . Виждах огромната разлика между Виста и ХП само в бързината на компа. И до ден днешен смятам така, при положение че не си вадя хляба с информационни технологии, а главно си губя времето по форумите, ровя в нет-а, зяпам филми и разбира се игри. Изгубих доста време докато се уверя САМ, че ХП-то няма да върви качествено на нов лаптоп. После, скоро след като излезе седмицата, набарах орязана версия, побираща се на едно нормално CD. В нея бяха затрити всякакви простотии като ненужни драйвери, гласово разпознаване, глупави програми, някои езици и шрифтове, разбира се БГ-то си беше наред. И какво се получи - постигнах бързина и повече свободна памет почти като на ХП, като притежавах новостите на 7-цата. След като тествах няколко месеца сложих я и на настолния. Вече 2 годинки си карам с нея и не мисля да я сменям с каквато и друга по-нова версия. Даже и ъпдейтите си бачкат
    Разбира се ще кажа как се казва Tiny 7 rev 01 . Дърпай, слагай и гледай каккомпа ти лети, като запазва същата функционалност.
    Ще споделиш после какво е станало, нали ?
    Съгласен съм с теб, но ти сам виждаш че при изискванията на една игра пише примерно за xp 1 gb ram за 7 2 gb
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319045313[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от Chertoianov
    Знаеш ли? Забавен съм, защото постоянно срещам точно такива забавници като теб. И им оправям "забавностите". Можеш да си сложиш Линукс. Можеш дори и Макинтош, ако си много добър... Но не можеш. Защото ако можеше, нямаше да питаш "Как да изтрия Windows 7?". Не ти стигат знанията, не ти стига и пипето, може би, да си сложиш Линукс или Макинтош. По-скоро мисля, че си от ония, които са работили само на XP и за които Седмицата е много "нов". Новина! Вече Седем е на две години. А XP-то на десет. Така че хич не ми ги разправяй какво можеш да направиш. Защото не можеш.
    Ти като можеш какво? Какъв е проблема да питам как се трие 7 а? Ай лягай да спиш. Не се занимавам просто с това как се трие седем или как се слага и питам? Що нещо лошо ли има? Такива като тебе ги знайм. Не се прави на много интересен щото не си. Откаде знаеш за кое ми стига пипето за кое не? На тебе ти стига май само да киснеш по форумите и да се правиш на разбирател. Айде разбирателю Windows 7 master не ме дразни повече.

12. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Сега ще има нещо в червен цвят май
    [quote=label ]
    Съгласен съм с теб, но ти сам виждаш че при изискванията на една игра пише примерно за xp 1 gb ram за 7 2 gb
    --------------край на цитата------начало на моето мнение---------
    Така, така, именно защото в пълата 7-ца има купища инертни нещица, които на практика не ти вършат никава работа и само папкат RAM. И за това хората са предвидили 1 GB грешно пропиляна памет. В орязаните версии, точно това е избягнато. Конкретно, в по-горе цитираната версия, непосредствено след инсталацията 240 MB са заети от системата - доста добре бих казал. Сега като цъкнах на настолния видях, че е набъбнал до 1,6 GB, но това е защото съм накачулил една сюрия програми, барабар с контролер, свързан със 6 камери. Ако имаш 2 GB RAM си бетон. А с 3 си направо огън. Да допълня че Tiny 7 е ULTIMATE без сървис пак 1. От ъпдейтването със SP1 освен да се скапе валидирането, друго нищо хубаво не можа да се случи.
    Поне от 2 лошотии, избери по-малката - бърза седмица, пред лигава седмица. Това, при положение, че лаптопчето не е предвидено за XP. Архивирай харда, да не ревеш после, слагай орязаното 7 и ше се родиш. Не става дума само за Рам-а , самата система е по-лека като цяло.

13. Тук е от
    Oct 2011

[quote=kalcheff1 ]
    Сега ще има нещо в червен цвят май
    Цитат Първоначално публикувано от label

Така, така, именно защото в пълата 7-ца има купища инертни нещица, които на практика не ти вършат никава работа и само папкат RAM. И за това хората са предвидили 1 GB грешно пропиляна памет. В орязаните версии, точно това е избягнато. Конкретно, в по-горе цитираната версия, непосредствено след инсталацията 240 MB са заети от системата - доста добре бих казал. Сега като цъкнах на настолния видях, че е набъбнал до 1,6 GB, но това е защото съм накачулил една сюрия програми, барабар с контролер, свързан със 6 камери. Ако имаш 2 GB RAM си бетон. А с 3 си направо огън. Да допълня че Tiny 7 е ULTIMATE без сървис пак 1. От ъпдейтването със SP1 освен да се скапе валидирането, друго нищо хубаво не можа да се случи.
    Поне от 2 лошотии, избери по-малката - бърза седмица, пред лигава седмица. Това, при положение, че лаптопчето не е предвидено за XP. Архивирай харда, да не ревеш после, слагай орязаното 7 и ше се родиш. Не става дума само за Рам-а , самата система е по-лека като цяло.
    Ясно, значи всичко което трябва да направя е да запиша това на диск и просто да преинсталирам лаптопа (той сега е със 7).

14.  

15. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Ахм. Дали е просто или не, от теб зависи. Задължително е да затриеш стария win из основи. Намери ли версията, която ти казах. Трябва да бъде rev 01 !
    Инсталирането си е едно и също за който и да е 7. УСПЕХ ! Пиши какво е станало.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Цитат Първоначално публикувано от label
    Ти като можеш какво? Какъв е проблема да питам как се трие 7 а? Ай лягай да спиш. Не се занимавам просто с това как се трие седем или как се слага и питам? Що нещо лошо ли има? Такива като тебе ги знайм. Не се прави на много интересен щото не си. Откаде знаеш за кое ми стига пипето за кое не? На тебе ти стига май само да киснеш по форумите и да се правиш на разбирател. Айде разбирателю Windows 7 master не ме дразни повече.
    Момче, не се излагай. Когато можеш да почерпиш знания, които нямаш по-добре повече слушай и чети, отколкото говори. Особено за непознати ти въпроси. Наистина ако нещо много искаш да ми кажеш, пиши ми на лични... Няма как да ме обидиш за нещо от което си вадя хляба и стотици хора ежедневно оценят работата ми.

17. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@label
    вече предупредих, че желая добрият тон да бъде спазван, при следващото изпълнение заключвам темата, и предлагам, за бан.

18. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Chertoianov
    Момче, не се излагай. ... стотици хора ежедневно оценят работата ми.
    Ама и ти гледаш да наваксаш

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. 3DMark за Android и Windows Mobile (Очаквайте скоро за iOS и Windows RT)
    От stenly във форум Мобилни устройства
    Отговори: 0
    Последно: 02-04-13, 22:22
  2. Отговори: 3
    Последно: 31-08-10, 17:21
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-10, 17:35
  4. Отговори: 2
    Последно: 15-07-08, 07:57
  5. Windows Genuine Advantage разпозна Xubuntu като легален Windows
    От stekyman във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 18-06-07, 23:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе