Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 30 от общо 30

The Best MP3 Encoder

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

The Best MP3 Encoder

Естествено че не използват mp3. 128kps е напълно достатъчно за дома, макар че аз предпочитам mp+ формат, който енкодва по-добре в реално време от mp3. Големината на файловете е почти същата, а качеството е по-добро. Някои хора не могат на усетят разлика, но според мен mp-плюса си е по-доброто решение. М/у другото, на по-бавни машини енкодва лошо и се чува бръждене на саунда, или забива, докато не написнете пауза и след това resume ...

Martin 'The_UFO' Dimitrov

theufobg@yahoo.com

http://www.theoffspring.hit.bg

http://www.theufo.net

ICQ#94565641

2.  

3. Тук е от
    Apr 2001

The Best MP3 Encoder

TAKA ZAFORMIA SE LAFFF

v MOMENTA V KOITO RESHISH DA PRAVISH MP3 NA 128KB\PS GUBISH DOSTA OT CHESTOTNATA HARAKTERISTIKA NO TOVA E MALKOTO ZLO A GOLIAMOTO E CHE DORI POSLE NA 1440KB/PS KOETO SI E CHIST WAV DA IA PREVURNESH PAK NIAMA DA SE POIAVIAT TAKA MALOVAJNITE ZA TEB 16-19OOOHZ .nO TOVA OSHTE E NISHTO V SRAVNENIE S FAKTA CHE POD 224KBPS SLUSHASH MONO A SI VUOBRAZIAVASH CHE E STEREO SHTOTO DVATA KANALA SE SMESVAT V EDIN A SAMO RAZLIKITE SE OTCHITAT NA DVATA KANALA I SE ZAPISVAT NA MIKRO FAIL.AKO SLUSHASH RAP SPOKOINO SI GI PRAVI NA 64 VSE V GUZA....NA KITARI I ELEKTRONNA MUZIKA NE SE TRAE POD 224 I NE E ZLE DA VZEMESH EDNI SLUSHALKI AUDIOTEHNIKA NAPRIMER ILI AKG DA PROBVASH SVALENA EDNA I SUSHTA PESEN PO DVATA RAZLICHNI NACHINA S DVETE RAZLICHNI PROGRAMI I POSLE DA SRAVNISH VSIAKA PO OTDELNO SUS CD-TO MAIKA KOETO NE SI KUPIL OT BITAKA A OT GERMANIA ILI USA NAPRIMER..........I POSLE KAJI KVI SA TI VPECHATLENIATA.....SRAVNENIETO STAVA NA PLEER KOITO PODDURJA ZAREJDANE NA DVA FAILA EDNOVREMENNO I SAMO OT EDIN PLUZGACH SE SMENIAT EDNOTO S DRUGOTO PUSNATI EDNOVREMENNO MP3 224 I WAV ILI MP3 VARIABUL S XIKSING I WAV. TI DORI MAI NE ZNAESH CHE SUS CD-ROMA KATO GI SVALIASH AKO ZABRAVISH DA PUSNESH SINHRONIZACIIATA OT CD-ROMA VECHE NE E 1:1 A S PUSNATA SINHRONIZACIA STAVA 5 PUTI PO BAVNO SVALIANETO NA WAV.sAMO SKUZI TEAC24X BACHKA IAKO AMA TI SE KEFISH NA BURZINATA I NE SI SE DOKOSVAL DO FINNA TEHNIKA (CHAKAM TI KOMENTARA DALI SI OTKRIL OT KUDE SE PUSKA SINHRONIZACIATA NA EASY CD DA EXTRACTOR 4.3 ILIM AUDIOCATALIST 2.1 I KVO STAVA KATO IA PUSNESH ILI ZAKVO SA IA SLOJILI TAIA TUPA SINHRONIZACIA TIA MALOUMNITE DORI NA LUBIMIA TI KATALIST TA DA BAVI TAKA AAAAAAAA?????????????????????

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

The Best MP3 Encoder

Какво ще кажеш другия ти постинг да е с <h1>ПО-МАЛКИ БУКВИ!</h1> и да на кирилица.

Martin 'The_UFO' Dimitrov

theufobg@yahoo.com

http://www.theoffspring.hit.bg

http://www.theufo.net

ICQ#94565641

5. Тук е от
    Apr 2001

The Best MP3 Encoder

A ti kvo sha kajesh po vaprosa dali maikati e devstvena

6. Тук е от
    May 2001

The Best MP3 Encoder

Pozdravi ot Kosmosa!!!

Za FearMe !!!

Значи аз съм на мощни колони (2х150 W, Латвийски по JBL-technology и руски усилвател Курверт У100 - 2х120 W).

Казвам ти, че вариабала при компресирането е нещо страшно гадно !!! Не знам какъв е твоя Panasonic и занимаваш ли се с музика, но по отношение на качеството има голиама разлика (или поне за моите уши).

Аз обаче имам друг проблем. В момента си свалих Rammstein от CD и го свалиам само на 192 kb/s pri 44.1 KHz. Получава ми се страшно пищтене, които са слаби и в процес на просвирване се чуват само на тихите моменти !!!

Някои има ли отговор на проблема, като се вземе в предвид, че работиа с AudioCatalyst 2.0 !!!

Моля ви пишете ми и на endornet@dir.bg !!!

7. Member
    Тук е от
    Mar 2001

The Best MP3 Encoder

Ne sam nqkoi super-audio-maniqk da se nabiwam w kolonite i da sluhtq za razni cyskaniq i pryckaniq (blastera mi e ot 10$, kolkonite ne sa komputerni plasmasi no i te ne sa high-tech (high$)) no tochno edin takaw turbo-audio manqk mi preporycha:

1. blade encoder - kaza che mp3 na 128 s nego zwucheli kato na 192 na Xing, no e po-bawen

2. lamebatch - po-byrz

P.S. Dobrinow, nqmam nishto protiw golemite bukwi ama 224KBPS e neshto razlichno ot 224Kbps da znaesh!Po tochno e 8 pyti poweche)

8.  

9. Тук е от
    Apr 2001

The Best MP3 Encoder

Zdraveite otnovo

Сега и на кирилица прописах.Добре че имам приятел в маняшкия (наи скъп) магазин на Варна.Та взех аз моя комп. и отивам в магазина не за друго а защото един баровец си поръчал тонколони ДИНАУДИО за 9000долара.Имам тийк сд 24по скъзи и вклиучих синхронизацията.Използвах easy cd da extractor 4.3 za svaliane i kompresirane.Originalno cd ddd edna pesen svalena na wav se chuvashe absolutno po sushtia nachin ot zvukovata ми карта ac 97 vgradena i от плеер ямаха домашен за 1000 лева за психопати.Компресирах wav na mp3 i izpolzvah Radium MP3 codec 224kbps HQ i za moia goliama iznenada razlikata s wav beshe nishtojna i ponosima.Ne zabraviaite che tonkolonite sa ot 9000$ a usilvatela 1000$ kabela 38$ chinch.Компресията на радиум мп3 на хаи куалити (HQ)224kb стана 4 пъти по бавно от тази на ламе но ламето освен с бързина се характеризира и с загуба на вокала,влосхаване на баса и виене и високите от високи стават на средни.Аз никога не бих дал 9000$ за колони или 1000$ за усилвател,но сиди оригинално под 224 кб не свалям .Ако бързате използваите ламе или друго но да знаете че по осакатяващо музиката от вариабъл на каталиста няма

10. Member
    Тук е от
    Mar 2001

The Best MP3 Encoder

Dobrinov znachi spored twoite nabludeniq "Radium" codeca e nai-dobar - taka li.Kaji ot kade da go smyknem de?

Ami w pyrwiq ti posting pishe che izpolzwash fraunhoferskiq codec - nego pyk otkade da go wzema i kak e w srawnenie s Radium?

BTW Moi poznati audio-manqci kazaha che za malki bitreiti (128bps naprimer)fraunhofera bil mnogo po-dobar ot drugite..

11. Тук е от
    Jun 2001

The Best MP3 Encoder

FHG Radium MP3 codec v1.263 taka se kazva codera ot wav na mp3 ama ne znam kude go ima za download.Radium i fraunhofer e edno i sushto a imenno tova (FHG Radium MP3 codec v1.263

mail:mfg@abv.bg

12. Member
    Тук е от
    Mar 2001

The Best MP3 Encoder

10x to noises che me swetna po wyprosa!

Az pyk namerih otkade da go downloadna..

Eto link na wsichki koito iskat da go probwat:

http://www.riphelp.com/downloads/files/ra-codec12.zip

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2001

The Best MP3 Encoder

AudioGraber is the best nai burzia i nai kachestvenia software za profesionalno piratstvo na muzika :D

14.  

15. Тук е от
    Jun 2001

The Best MP3 Encoder

za ivan

ako ne si razbral oshte tuk ne obsujdame kachestvoto na programata s koiato svaliash mp3 ot cd .Predi 3godini izpolzvah audiograber i audiokatalist i mnogo se kefih na burzinata a to kvo se okazva ,che bilo za smetka na kachestvoto.Az predpolagam che izpolzvash xing enkoder koito e mai okolo 10 puti po burz ot radium fraunhofer profesional.Ne e vajno s koia programa sha svaliash a s koi encoder za da postignesh kachestvo 1:1.Ot opit znam che kato se overklokne edin procesor stava mnogo burz ama i pravi greshki i zabiva .Sushtoto e s xing encoder.Prosto produljavai da izpolzvash audiograber ili audiocatalist no smeni enkodera v tezi programi po defalt da ne e xing a fraunhofer .Ako ti e kalpava audioaparaturata ili si pritesnen ot vremeto karai na desetokratno po burzia enkoder

16. Member
    Тук е от
    May 2001

The Best MP3 Encoder

Ми аз си ползвам от доста време AudiCatalyst s Xing Encoder.Досега не съм имал никакви ядове с него, качеството е бомба при 128/kbps 44 khz.Не ми трябва повече не съм маняк на тема sound.Адски бързо ripw-а CD-ta е от време на време дава ядове ама това е при келяви CD-ta само.

Аз съм за AduioCatalyst-a тва е :Р.

17. Тук е от
    Jun 2001

The Best MP3 Encoder

Здравеите

Реших да изгубя още една седмица в тестове със звук.Пиша тези редове само за аудио маниаците като мен .Какво се разбира под аудиоманиак.Това е натурален хаифист тоест такъв които не би търпиал и секунда да слуша звук от компютърни колони или домашен миникомпонент дори да е техникс или сони (миникомпонента )

Маниака слуша музика на транзисторен усилвател с дистанционно 4 канала и наи малко 100 децибела ноис ратио.Маниака си мечтае за тонколони динаудио или танои и ако ниама пари се задоволиава с руски колони но не амфитон.Тестовете преминаха на професионален усилвател за 2400долара (ниаква неизвестна марка)и колони динаудио 6000долара .Компютара е дурон 650 дъно емсиаи турбо с ац97 саунд.Сидирома 2 броя тиик40скорости и записвачка тиик скъзи 6 скорости,харддиск макстор 60 гигабаита .Да започна с аудиокаталиста .Версията е 2.1 хиксинг енкодер.Маняците знаят че съм подбрал джас диск с означение ддд на сидито.Свалях първа средна и последна песен.На максимален вариабул битреит става свръх бързо и удобно но с нетърпимо бръждене при прослушване и пукане тук там вероятно заради високата скорост.Хиксинг определено не е за маниака освен ако маниака е оглушал или са му открили тумор в мозъка и не му пука за килохерците.Пробвах на констант 256кб и бръжденето като по чудо изчезна но заглъхването на общото звучене не .Краиниа коментар за аудиокаталист и аудиограбер (използваемост само за ментажни дискове от пазара или ако няма никви манги за голям харддиск или много бързате .След това наблегнах на любимия ми easy cd-da extractor 4.3.0 i negowoto ламе енкодер.При 128 стереото се нарушава при 192 нещата се пооправят но пак не би устроило маниака Тогава смених енкодера с фраунхофер.1.263 .Изключително бавно рипва от вав на мп3 а като се зададе хаи куалити направо може да откачиш от чакане .На 128 кб се чува заглъхнало на 192 кб доста добре а на 256 много близо до звученето на сидито .След като има възможност да избира дали да зададе хаи куалити дори с цената на двоино повече чакане маниака винаги ще чака.И така наи близо до истината се cdda extractor 4.3 s radium franhofer proffesional encoder na 256kb (HQ).No az wse oshte не бях доволен а исках да няма никва разлика между мп3 и вав .Тогава наблегнах на сравнението вав от харддиска срещу това от сидито и много се ядосвах че и там има разлика .Влиазох в easy cdda 4.3 options-setting-dae setting-i slojih otmetka na аудио ресинк.Свалянето от средно 10 скорост падна на 2 скорост при нов teac40x.И за моя голяма изненада сваления waw на харддиска звучеше напълно еднакво с оригинала от сидито .Тогава разбрах че синхронизацията е за маниаци.Пробвах да рипвам на 256 със включена отметка audio resync и на HQ franhofer i ако диска е 70 минути се рипва 65минути но свръх качествено и напълно за маниака.Сигурно се чудите закво ми е такова качество а отговора е ако набарам оригинални сиди по 30 долара парчето от познати ще ги копирам вече разказах как на мп3 и ще събера на един празен диск 5 албума вместо 10 ако ги правя с каталиста (каталясал)но ако реша да ги отново правя на waw за слушане на домашно сидиплеер ниама да се различават от оригинала .Един празен диск е 1 лев и дреме ми на ......че вместо 10 албума съм сабрал 5.Тук е момента да спомена че на скъзи записвачката с включена синхронизация сваляше на 5скорост средно а на атапи (обикновен) сидиром 2скорост .Маниака би си купил само тийк.Който има пари би си купил два 60 гогабайтови харддиска 2Х200$ и в никакъв случай няма да слуша мп3.Всеки се досеща че събират 200 диска едно към едно.Бих се радвал да прочета тестовете на други и резултатите за да стигнем до единно мнение .Бих завършил така !!!!!Не е толкова важен енкодера колкото включването на синхронизацията

18. Тук е от
    Jun 2001

The Best MP3 Encoder

Zdraveite

Az pak ne sum dovolen ot kompresiite na audio .I zatova reshih kato nabaram cd audio da go kopiram ili cloniram edno kum edno a posle da se chudia kak da kompresiram.Zadachata ne se okaza nikak lesna .Izteglih nai novata versia na clon cd i klonirah diska bez problemi ni iskah da go slusham kakto e na imidj na hdd a ne da go zapisvam na cd i togava da go chuia .I na pomosht doide ***DAEMON Tools V2.60 - New generation of CD-Protection emulation.

(C)2000-2001 VeNoM386 & SwENSkE

Check our homepage at

http://www.daemon-tools.com

for all informations and new versions!

***S tazi programa uspiah da slusham sidito koeto klonirah s clon cd.Zadadoh digital audio sound za da chuvam muzikata i pochnah testovete tozi put s lame enkoder.IZteglih niakva programa pravena ot poikosoft pochti kato Easy_CD-DA_Extractor_4.3.0.27.Zapochnah kompresiite i kvo da vi kaja dva dena ot slushalki na slushalki dokato razbera che creativ kartite shumiat poveche ot ac97 no tova e druga tema ....Dobre se poluchava pri 192kbites i nagore toest mnogo po dobre ot xing na catalista.No ne se chuva kakto ot imidja i prosto razbrah che vse oshte ne sum nameril kompresiia koiato da pravi hubav zvuk.Mai sha vloja maksimalni usiliia da kopiram cd na hdd 1:1 bez kompresia i da go slusham ot tam .Sha kupia na edro prazni diskove i niama da se gavria s muzikata .Ako niakoi ima idea s kakvo nai kachestveno se pravi imidj ot cd rom audio cd na HDD da predlaga .Probvah neroto no imidja imashe prekusvania koito ne razbrah ot kakvo sa .Probvah i AudioActive Production Studio Pro predlojeno ot dreamer i kvo da vi kaja egati durvenia softuer da ne kazvam i negoden za nishto.Osven za razvaliane na muzika de.

izvod :vse oshte niama encoder koito da pravi dobri mp3 nai se doblijava lame i fraunhofer ama ..

Usiliiata shte se nasochat v klonirane na cd i slushane ot hdd .Predlojete softuer za celta razlichen ot upomenatia po gore.Ne pravete enkodirane s radium fraunhofer na 320 i 256 na HQ zashtoto otkrih bugava rabota i oshte ne znam prichinata .Kato klonirate cd se zapazva informaciiata za diska i kato se slusha s winamp kogato ste v internet CDDB avtomatichno izpisva zaglaviata na pesnite i albuma ....za sega krai

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. The Best MP3 encoder
    От Julian във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 22-05-02, 02:55
  2. DivX encoder&decoder for Win9X\Me
    От Walker във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 13-08-01, 11:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе