Май като съм подхванал тази тема, трябва да внеса няколко уточнения:
1.Игрите, подлежащи на лицензиране са тези, който в своето EULA имат упоменато "отдаване на трети лица под наем в зали, клубове и кафета" (скромно 15-тина заглавия)
2.Всякакви други игри ( а това са 75, 89 или и по-вече %) въобще не могат да се пускат в клубове
3.Вивенди интернешънъл е световен представител на няколко фирми, разпространителки на игри и им защитава авторските права за ОПРЕДЕЛЕНИ заглавия.
3.ПУЛСАР си са единствени - това е факт. И не се чудете - там има пълно с епитета "единствен": "единствено" ако си платиш на тях, няма да има проблем; "единствено" от тях може да си купиш игри (сблъскахме се с този факт); "единствено" от тях може да произлезе съдебно следствие (или от донос до тях от колеги и благопожелатели - пак собствен опит); "единствено" арменци може да работят във фирмите на ПУЛСАР...или поне на по-отговорните постове
4.Има си адвокати на Sierra и ЕА в/за България. Въпроса е че те не могат (а и няма) да тръгнат да претърсват клубовете - те разчитат на сигнали и операции на Икономическа полиция и НСБОП (забележете, Борба с Организираната Престъпност, и понеже съм бил в тези служби известно време си правя извода, че това се таксува като углавно престъпление и организирано, т.е. може и държавата да те преследва съдебно, ако няма иск от фирма или частно лице, държател на вторските парва)
5.Игри се закупуват толкова бройки, колкото работни места ти трябват - тук не се търпи друго мнение. Дори и CS която е безплатна и е за мрежа не може да се купи един брой (с един CD-KEY могат да играят до 8 РС-та, но...) нито да си я свалиш от Интернет! Т.е. ти можеш, но това че някоя фирма е решила да издава на CD това заглавия......автоматично те вкарва в престъпление. А ако някой иска да обясни разликата м/у Retail и Full весията на Икономическа - моля, да опита ;/
6.Мърдане няма, вярно е, но е факт, че ако искаш и да си редовен - пак не може !! Аз лично съм претърпял 5 промени в закони/постановления/правила/наредби за 6 годишната ми практика в тази област и всичките поправки изключват предишните и винаги са в ущърб на бизнеса
Ами туй то...Венито да не се прави на Кибер Христос ами да вземе да направи нещо за ЕЛЕКТРОНИЯ БИЗНЕС а не за бизнеса на Нашите хора..
Предложението към майките на отговрните хора и фирми е още в сила..
Останете си със здраве.