C:\Windows\System32\drivers\etc\ hosts - ей това последното ми липсва. Преди го имаше сега не, фатално ли е и как да го върна? Съжалявам за лаишкият въпрос, но хич не разбирам.
C:\Windows\System32\drivers\etc\ hosts - ей това последното ми липсва. Преди го имаше сега не, фатално ли е и как да го върна? Съжалявам за лаишкият въпрос, но хич не разбирам.
Първо, това е системен файл и ме съмнява да е възможно да ти липсва. По-скоро, ако наистина нямаш проблем с нивото на достъп е някое вирусче да е пренасочило някой адрес през него и да го е скрило по някакъв начин.
Второ... това е обикновен текстов файл, какво значи дали е проблем да го няма?
Идеята му е да пишеш данни от вида
195.230.2.166 pachanga.com
което ще доведе до това, като напишеш pachanga.com да ти се отваря Сетком например.
Ползваш ли го за нещо?
Ако не - просто е празен текстов файл с 0 байта в него, няма как да ти липсва...
Ползвал съм го за една кракната програма на която в указанията имаше един текстов ред който трябваше да бъде записан в този файл за да не може праграмата да се свързва със сайта. Вчера си инсталирах друга програма на която имаше същото указание, но файла host липсва. Търсих го с търсачката, настройх да се показват скритите файлове, но него пакго няма.
Пак казвам, според мен е невъзможно да го няма, но в крайна сметка - какво толкова го мислиш - напиши това, което иска програмата, запази го във файл HOSTS и го копирай в директорията, в която трябва да е...
ПС - файлът е hosts, не host.