Първоначално публикувано от
kalcheff1 Здравейте, от няколко месеца ползвам уин 7 64 на лаптоп DELL Inspiron i7 (нe e със статичен твърд диск) и съм меко казано разочарован. Уж 4 ядра, па х 2 незнам какво си = 8 логически , а като бързина не усещам коренна разлика сравнен със старата Тошиба с проц Т4300. Не знам лаптопа ли е калпав, 64-битовата ОС ли му тежи, но много се бави. Дори прясно инсталиран зарежда повече от минута. Правя сравнение с прост двуядрен лаптоп Тошиба с процесор Т4300 - направо лети с орязания 32-битов Tiny 7. Та въпросът ми е дали някой е срещал сериозно орязан уин 7, но 64-ка (понеже машината има 6 гб рам) по подобие на tiny 7, където липсват всичките ненужни простотии от типа на гласово разпознаване, игрички, системни инструменти и др.
Мисля си като краен, отчаян ход да сложа Tiny 7 32-ка и на Inspiron-a и да останат 3 неизползваеми гиги рам. Какво още бих загубил?! Някакви оптимизации, с които уж процсорът става по-производителен ? Така или иначе го ползвам съвсем аматьорски- игри, нет, уърд.
Още един въпрос - този Дел сериозно грее. A би трябвало да е чист, понеже не е ползван кой знае коплко много. Температурата на процесора е 53-57* при 1-5 % натоварване, пусна ли игра, каквато и да е тя, температурата отива на 95-100, случвало се е да гасне от прегряване на MIGHT & MAGIC 6