Вярно ли че вин98 неможе да подържа 512RAМ а само до 256?
и защо така? [xx(]
Вярно ли че вин98 неможе да подържа 512RAМ а само до 256?
и защо така? [xx(]
Чувал съм че над 512 не можел да ги използва пълноценно.
А дали е верен слуха че Microsoft натискат производителите на хардуер да НЕ пишат драйвери за WIN98 ?
Не знам колко е вярно, ама като се има предвид, че последната промяна в споразумението EULA (засягаща ползването на ОС от трети лица и отдаването под наем) се отнася само за ХР... трябва да ти говори достатъчно за вижданията на Microsoft относно съдбата на '98. Справка: темата "Поредно извиване на ръцете на клубове и зали" в този форум или http://www.microsoft.com/bulgaria
А че Windows 98 поддържа 512 МВ RAM - поддържа ги, дори и 1024 може би поддържа, не съм чел за подобно ограничение (не съм и пробвал обаче). Друг е въпроса доколко ефективно може да ги управлява...
P.S. Това е писано в отговор на PROKOBA-та ама Julian ме изпреварил и постнал отговор междувременно
Поддържа ги (стига BIOS-a и дъното да нямат нещо против), но вместо да работи по-бързо работи по бавно. Става въпрос за десети и стотни от секундата, така че не се тревожи особенно. Истината е, че не се уползотворяват пълноценно възможностите на паметта и вероятно с подходяща програма за дефрагментиране на паметта и т.н. може нещата да се подобрят.