Windows 7 неиска да се изключва
Сложих нов windows7 на лаптоп msi малко стар, който си е с Виста но с него неми харесва. Изключва се единстрвенно, като се задържи копчето. Като му задам да се изключва се рестартирва. Пробвах с нова инсталация от дрга версия, но пак така прави. Преди да сложа драйвери пак е същото положението. Някакви идеи, от каде може да е проблема
Отговор: Windows 7 неиска да се изключва
control panel- power option - power button option
контролен панел - опции на захранване - "Изберете какво да правят бутоните на захранване"
от там задай като натиснеш power = shutdown.
Re: Windows 7 неиска да се изключва
Разбирасе, че са на shutdown, но несе изключва проблема е по сложен в диспечера на устройствата гледах се правят някакви настройки, но не помогнаха и те.
Създай shortcut с параметри "C:\Windows\System32\shutdown.exe -s -t 00" без кавичките и го стартирай. След това пиши тук дали компютъра отново се рестартира или се изключва.
Отново неиска, можеби някой устройство остава включено
Отговор: Re: Windows 7 неиска да се изключва
Напиши точно модела на лаптопа.
Прегледах ръководството на лаптопа (тук) и по-конкретно БИОС-а, но не видях опция, която може да причинява това.
Отвори си Event Viewer-а (Start - Control Panel - System and Maintenance - Event Viewer), виж какви грешки са записани там и има ли нещо интересно. Другото за което се сещам е Windows-а да не ти инсталира правилно драйверите на дъното - в тази връзка потърси оригинални такива точно за твоят модел и ги инсталирай ръчно. Проблема с рестартирането веднага след инсталацията на Windows ли ти го прави или след като си инсталирал и някакъв софтуер?
преди 7-цата не го правеше, така ли?
под Live Windows как се държи?
Имаше една опция в Windows-a (нещо от типа на Fast Windows restart) която караше машината да се държи по същият начин(При опит за гасене, рестартира).
На Виста си работеше нормално, но неми харесва много е тежка. Пробвах на save mode пак се рестартира вместо да се угаси. Пробвал съм на току що инсталиран windows 7 пак го прави, нее от програми
Ако не те мързи, просто за идеята, сложи му една виста да видим как ще се държи.
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
Имаше една опция в Windows-a (нещо от типа на Fast Windows restart) която караше машината да се държи по същият начин(При опит за гасене, рестартира).
само дето беше в managment на win XP
Колега,ти убеден ли си че натискаш правилния бутон ?
извинявай,но гледам писанките ти...не съм впечатлен от граматиката ти,та въпроса ми е провокиран от това....без да се обиждаш
Да сигурен съм какво правя, но се рестартирва и това е. Незнам какво толкова лошо съм написал, все пак не стоя по цял ден да пиша на компютъра.
Ще пробвам с Виста може и да върви по-добре отпреди , защото му добавих рам памет, беше с 1гб сега е с 2гб