Не съм сигурен дали й е тук мястото на тази тема, но се извинявам ако съм сбъркал нещо. Ще обясня накратко какъв ужасен проблем имам.
След дълго четене по най-различни форуми, реших да си купя нова машинка и да кача Windows.С компютри се занимавам доста отдавна,не съм някой новак, но този проблем не успях да реша сам и ше помоля за помощ.
Конфигурацийката е следната:
Computer Type ACPI x64-based PC
Operating Sys Windows 7 Professional
OS Service Service Pack 1
CPU Type QuadCore Intel Core i5-3570, 3700 MHz
Motherboard Asus P8Z77-V LK
RAM Corsair Vengeance 2x4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
Video Adapter NVIDIA GeForce GTX 650 Ti (1 GB)
Disk Drive WDC WD1002FAEX-00Z3A0 (1000 GB, 7200 RPM, SATA-III)
SSD ADATA SX900 (SATA-III)
Всичко вървеше добре,най нови драйвери за всички, последни ъпдейти на windows и на софтуера ми и .... докато на 3-я ден ми излезе якия син екран.(по долу съм пуснал общо взето всички неща които ми излизат и на които направих снимки. Като за пръв път, го отсвирих. След няколко часа пак се появи. На следващия ден започна да се появява през час. А на по-следващия на всеки 5 минутки.... докато накрая всичко се скапа и не искаше и да стартира. Стартирани приложения почти нямаше през тези дни на крашването, освен клипчета в ютуб и една online игричка, която играя. Не
съм товарил с нищо по сериозно компютъра . Реших да преинсталирам, но по средата на инсталация ми излезнаха нови грешки (които пак съм дал на снимка).2-3 дена не съм пускал компа и после той "реши" да се оправи от само себе си,
след като реших пак да преинсталирам. Всичко си вървеше перфектно, докато отново след 2 дена се появиха същите сини екрани.
Пуснах няколко тестове на хардуера и всички минаха успешно.
Не съм пипал никъде по хардуера или софтуера, не съм променял никакви специфични неща, които да омажат системата и аз да съм виновен за крашовете, просто има някакъв проблем, който не мога да разбера какъв е. РАМ ли е скапан, видекарта ли, дъно ли.... нямам идея.
Ако някой може да помогне , ще се радвам. Иначе отивам да им го хвърля на фирмата от която го купих и да се оправят сами. Проблема е, че не винаги дава синия екран, и не е на равни интервали. А фирмата като го тества компа да си работи без проблем 2 часа, да излезе че всичко е наред, да ми го върнат и да стана за смях. А не малка сумичка съм дал за него, доста дълго съм спестявал и се ядосвам, че не работи и не мога да го ползвам.
Благодаря предварително ако някой реши да ми помогне!