Странен проблем след смяна на дъно и процесор
Монтирах ново дъно Асус Z87 delux и процесор 4770К.Всичко работи идиално,но след преинсталацията на двата Windows-8.1 и 7 64битови се получи интересен проблем.На дъното активирах системата за икономия на енергия,която намалява честотата на процесора на 800MHz когато не се ползва.В системната информация и на двата Windows процесора е коректно показан,но след 3500МHz e добавено 801MHz.При системната информация на Aida и в дивайс менажера тези 801 МНz ги няма.Сега доста програми отказват да се инсталират,понеже казват,че честотата на процесора е ниска.Иначе тестове,игри и други програми вървят нормално.Та има ли вариант тази информация да се редактира и тези 801 MHz да се премахнат.Благодаря предварително.
Отговор: Странен проблем след смяна на дъно и процесор
Абсолютно съм незапознат с програми "искащи" честота, но да предложа една такава последователност:
1. Изключваш "системата за икономия на енергия,която намалява честотата на процесора на 800MHz"
2. Инсталираш програмата
3. Включваш "системата за икономия на енергия,която намалява честотата на процесора на 800MHz"
Или по следния начин:
1. Изключваш системата за икономия на енергия
2. Опресняваш Windows Expirience Index (ако програмите гледат там какъв ти е процесора може и да помогне)
3. След инсталацията на програмите включваш икономията.
Въпросния индекс мисля че се обновява автоматично веднъж месечно ;)
Моята i5-ца е Ivy Bridge (тоест предното поколение), дори и със пуснати C1E и EIST, в момента в който машината се натовари и честотата хуква нагоре. Дори и това недоразумение Windows Experience Index си е ок при мен с пуснатите енергоспестяващи функции.
Цитат:
Първоначално публикувано от
grischa
Или по следния начин:
1. Изключваш системата за икономия на енергия
2. Опресняваш Windows Expirience Index (ако програмите гледат там какъв ти е процесора може и да помогне)
3. След инсталацията на програмите включваш икономията.
Въпросния индекс мисля че се обновява автоматично веднъж месечно ;)
В Win 8.1., тоя индекс (Windows Experience Index) май вече го няма.
Даже и при Win 8 май го няма
оня ден се опитах да си причиня 8.1
за трети път не издържах!
Няма го, да. Между другото и аз се пробвах с 8.1 и го наритах след няколко часа мъки.
... преди 2 седмици викам си така и така ще слагам уйндоус на един лаптоп (нов) - на диска му имаше драйвери само за 8-ца. Та решавам 8.1 - айде тъкмо ще го видя. Е видях го - след 2 часа ровичкане и опити да го харесам беше заменен със 7-ца.(то.... насила хубост не става...)
Благодаря за отговорите.Ще пробвам.В случая става въпрос за камера на Лоджитех-иска процесор над 1ГХц и програма на Самсунг за SSD със същите изисквания за да активира Rapid mode,което доста подобрява скоростта.И двете операционни са на две SSD 840Pro и Evo.Гадното в случая е че камерата не работи и при двата случая,а и работи микрофона.Със 2600К допреди пoлoвин месец със същия Win7 64 си работеше нормално.За Win 8 и аз не го харесвам,но е оригинален и ми е подарък,та по "политически" съображения трябва да го ползвам.
Цитат:
FearMe
оня ден се опитах да си причиня 8.1
за трети път не издържах!
Аз понатрупах доста опит с 8.1 и 2012 на чужди машини и веднага бих инсталирал 8.1 на личния домашен, ама нямам редовен лиценз.
С дребните поправки от 8 към 8.1, комфорта рязко се вдигна. Останаха ми мъчни само "метро-стила" и задължителния майкрософтски акаунт за разните му там комуникационни и облачни програми на Майкрософт. Тия дни мернах в едно бюлетинче, че с поредната поправка ще може Скайпа да се пуска в Десктоп-режим, а не само в Метро-стил.
Скайп работи отдавна на 8.1, само дето трябва да се инсталира и Net Framework 3.5. На практика двата скайпа работят на принципа всеки за себе си.
какво ти 3.5?
каталистът на АТИ иска задължително 4.х, тъй че...
Мен най-много ме издразни , че не можах да го накарам да се логва без да иска парола в началото. Това с майкрософския акаунт голяма простотия... Метро стила също не ми допада....
Странен проблем след смяна на дъно и процесор
Фиър ми, никой не е казал, че има обратна съвместимост на нет фреймуорка. Преди месец когато се мъчих с 8.1 така подкарах десктоп версията на скайп.
Pat, това с паролата си е задължително за всяка ос, иначе разграденият двор става още по-разграден
Цитат:
Pat
Мен най-много ме издразни , че не можах да го накарам да се логва без да иска парола в началото. Това с майкрософския акаунт голяма простотия... Метро стила също не ми допада....
Голяма досада е това, наистина, но за целта е нужно да не въвеждаш данните за акаунта при инсталацията.
Логването реално е нужно само за приложенията от магазина, както писа @MitkoS по-долу.
Аз му свикнах вече на 8.1 и не ме дразни, както в началото.
По-интересното за мен е, че когато заобиколя защитата в BIOS и вляза в Уин 7 на втория хард, не мога да ползвам нищо от екстрите му като камера, осветление на клавира и т.н.