Windows 10 включва истински кийлогър | TechNews.bg
Сладурковци .... И те искат да се намесят на пазара на потребитеслите данни.
Windows 10 включва истински кийлогър | TechNews.bg
Сладурковци .... И те искат да се намесят на пазара на потребитеслите данни.
Нещо вече не ме кефи тоя начисто инсталиран Win 10.
- Control Panel никъде го няма, но при търсене излиза. Хубаво, ама изгубих 10 минути
- При десен бутон върху едно и също нещо се появяват различни менюта - ако нещото е в File Explorer менюто е едно (такова каквото си го знаем). а ако нещото е например в Quick Launch е друго
- не отваря TCP/IP настройки на VPN-връзка, а ми се налага
Така или иначе не мога да си свърша работата днес с тая чисто нова машина, заради загубено време за глупости и невъзможност да направя нужните VPN-връзки. Ще трябва да търся накакъв официален съпорт. ... Тъпо.
ПП.
Свалих от пощата три pdf документа и по инерция ги записах в папката Downloads.
Първите два бяха по около 500КБ, а третия 7МБ.
Веднага след свалянето реших да ги преместя в My Documents.
Късите се преместиха веднага, а за тоя по-дългия поне 5 минути даваше съобщение "че е отворен от друга програма и Try again". Бях затворил вече браусъра с които работих с пощата (Chrome и GMail), така че тая "друга програма" която ми държа отворен и недостъпен документа повече от 5 минути си остана пълна загатка.
Да беше изпълним файл или MSOffice-документ с макроси - как и да е, щях да си помисля, че се проверява автоматично от някоя вградена антивирусна.
Ама то pdf, какво друго да си помисля, освен че автоматично заминава нанякъде (без никакво мое участие в процеса на заминаване), но понеже документа е с по-голям размер то заминаването е продължително и затова се появява съобщението "че е отворен от друга програма и Try again".
Дано да бъркам де.
ПП.
От какъв зор сменят името на "Windows Explorer" !?
"File Explorer" не се ли казваше така при Win 3.1 ?
Този пост е редактиран от klingonoid; 27-08-15 в 16:14.
Поддръжката на Windows 7 спира следващата година
Умрете да се изказвате неподготвени.
Windows lifecycle fact sheet - Windows Help
Значи, ще си кътам лаптопа до 2020 г.
И защо? Какво ти пука дали Майкрософт ще поддържа дадена ОС или не? Банкоматите до нас са си NT4.0/2000 и въобще не им дреме, че не са поддържани.
Измествате темата. Приключването на поддръжката от Майкрософт не прави дадена ОС негодна и едва ли не на 1.01.21 всичко трябва затрие 7-цата и инсталира нова ОС...
Не знам, може и така да е. Не ми се играе да инсталирам XP-то, че да видя как ще е.
аз имам ХР на един лаптоп ,ок си е не е спрял
Е и аз имам ХР на виртуална машина и си работи. Ама няма мрежа тази виртуална машина. Ще взема да и направа една снимка на състоянието и да пусна мрежа. Да видим за колко време ще я троянизират.
Това, че няма поддръжка от Майкрософт не значи, че ще спре да работи ОС-а - просто няма пачове повече и разработчиците с новите си версии не тестват на тези ОС - това е общо взето!
- Ти не пускай процеси под админски акаунт, спри няколко сървиса, курдисай един файъруол като хората и бая ще има да почакаш...
И да не забравяме, че между ядрата на Vista, 7,8 и 10 разликите са по-малко отколкото между песните, писани от Тончо Русев. Сега, ако някой е способен да изтърпи 32-битова ОС и един и същи лаптоп до 2020г, последният му дерт ще е, че новите CAD продукти искат DirectX14 или .NET framework 6.
Мен друго ме чуди, какво съществено ново ви предлага 10-ката, че сте готови да й преглъщате пресните бъгове?