Instalaciya na XP i 98 na edin dyal !!!
Ako nyakoi znae vazmojno li e da se instalira XP i 98 na edin dyal i kak stava :)) che tuka problemi :)..namerih tuka edna informaciika ama malko e slojno ako znaete po prostichak metod nekakav ! inache i tva shte probvam [}:)]
vijte ya ako vi svarshi rabota !
http://www.dougknox.com/xp/tips/xp_repair_9x.htm
[:p]
Първо моля пиши на кирилица(повече хора ще ти четат мението)
А за въпроса ти мисля, че е невъзможно на един дял да имаш едновременно XP и 98
Невъзможно-не, трудно - да! Прочетох страницата която си дал и не виждам нищо толкова трудно само е малко играчка така че ти предлагам да си принтнеш инструкците и да го направиш (според мен е и доста безопасно)!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Невъзможно-не, трудно - да! Прочетох страницата която си дал и не виждам нищо толкова трудно само е малко играчка така че ти предлагам да си принтнеш инструкците и да го направиш (според мен е и доста безопасно)!
<div align="right">оргинално мнение на Blade™</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Blade явно не си чел внимателно - ето какво точно пише на въпросната страница:
"You must have a second hard disk or partition formatted for FAT16/32 in order to be able to install Windows 98/Me. Installing 98/Me to the same partition as Windows XP is NOT RECOMMENDED!"
- обърни специално внимание на "must have a second hard disk or partition" - да не говорим че НЕ е безопасно. Vesmes по-лесно и 'безопасно' и ефективно е да си направиш 2 дяла...[:D]
За да сложа край на спора който се е развихрил покрай темата ( вече съм на кирилица ) ще ви съобщя че го Направих !!!
Инсталирах си и двата Уиндоуса на един дял.Може и някой да се чуди абе тоя защо си блъска главата и затова ще ви кажа че го направих защото така мога да си направя Имидж на дяла и ще си имам 2 Уиндоуса, а предполагам че всички от вас са наясно защо са нужни понякога два. Наздраве за Бил Геитс !!
Пич сигурен съм че разбираш повече от мен но нека и аз да цитирам нещо:
You must have a second hard disk or partition formatted for FAT16/32 in order to be able to install Windows 98/Me. Installing 98/Me to the same partition as Windows XP is <font color="red">NOT RECOMMENDED! </font id="red">
NOT RECOMMENDED <> forbidden
Сега пак ще кажете че се заяждам а аз просто се оправдавам :))
Абе то ако слушахме и правехме само това което е Препорачително нямаше да знаем нищо !! Затва сме си такива умнички тука у България щото се ни дразни тва което е забранено. И пак Наздраве !! ( но това ние много добре го знаеме :))
мдаа - прави сте - Blade никога не може да бъдеш сигурен - аз цитирах докуто - иначе да - NOT RECOMMENDED не е същото като Forbidden - прав си. Vesemes - точно от спора се разжда истината - ако искаш го наричай "различие на мнения" - това е същината на форума според мен [:D][:D]
Невъзможно е.. колкото и да се опитвах да го направа не ставаше и не ставаше.. и то не щото съм глупав(не че не съм де) а просто си се инсталира и след като при рестарт-а ми се стартира както требва ХР-то обаче 98-цата ни ще казва че такъв уин не съществува
Производителя на мъртавци я прочети 3-4 поста по нагоре дали случайно някой вече не го е направил!!!!!!!!
Интересно ми е колко време ще изтрае тази инсталация :)) давам й 2 седмици...
според мен докато първия буут от 98 и после забрави, но е ВЪЗМОЖНО и това беше идеята на поста!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">според мен докато първия буут от 98 и после забрави, но е ВЪЗМОЖНО и това беше идеята на поста!
<div align="right">оргинално мнение на Blade™</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Има доста руски сайтове по тази тема и там пише че определено може и повече от два виндовс-а да се качат на един дял, само не разбирам човека за какво му е да са на един дял!?
Вярно е че ще се наложи да прави имидж на два дяла иначе, обаче според мен така си е по сигурно, като за инсталация ще се загуби почти същото време.
Двата дяла са си два :). Но няма нищо невъзможно, за идеята и аз имам два на един дял и си работят. Само дето вече не го използвам компютърчето. :))) Складирам си филми на него :)))
[:I]Бихте ли ми обяснили , защото не съм на ясно какъв е тоя имидж за които говори vesmes и за какво се прави. Благодаря предварително !
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Инсталирах си и двата Уиндоуса на един дял.Може и някой да се чуди абе тоя защо си блъска главата и затова ще ви кажа че го направих защото така мога да си направя Имидж на дяла и ще си имам 2 Уиндоуса, а предполагам че всички от вас са наясно защо са нужни понякога два. Наздраве за Бил Геитс !!
<div align="right">оргинално мнение на vesmes</div id="right">