Купих си скоро нов харддиск и се 4удя възможно ли е по някакъв на4ин да си прехвърля Вин-а там - тоест да подменя старият хард със нов без да преинсталирам Windows ?
Купих си скоро нов харддиск и се 4удя възможно ли е по някакъв на4ин да си прехвърля Вин-а там - тоест да подменя старият хард със нов без да преинсталирам Windows ?
Направи си имидж на стария и го сложи на новия! Аз лично съм ползвал само Norton ghost (щото това имах а и не ми се видя трудно) но знам че има още поне 1000 програми!
имай само в предвид че новия хард трябва да е чист,ако има вече нещо на него ,ще си замине
Абе не е толкова зор една преинсталация. Според мен на чисто най-добре.
Абе аз ако исках нова инсталация нямаше да поствам тук )
С Partition Magic няма ли да стане - направо да копирам партишъна ?
с PowerQuest Drive Image 2002 ще стане има опция за копиране ма дискове
Става с PQmagic, снощи го правих.
1. На новия се слага джъмпера на SLAVE. Закачва се като SLAVE към IDE кабела на CD-то.
2. Поглежда се дали и новия се е видял в БИОС.
3.Стартира се ДОС от дискета или подходящо CD. Пуска се досовския PQmagic. Отваря се General - Preferences и се зачеква Skip bad sector shecks - нали нямаш съмнение в дисковете.
4. Копира се партитишъна. На свободното място се правят още партитишъни, по усмотрение.
5. Новия диск се премества на първия IDE кабел като MASTER. И джъмпера се мести. Стария за момента е откачен, нека е сигурно, че стартираме от новия.
6. Ако 5. е ОК, закачваме стария като SLAVE при CD-то. Махаме OS и ползваме мястото.
Точка 3 е защото не може да се копира този дял, от който си стартирал ОС. По принцип в такъв случай PQM за Уйндоус се рестартира в ДОС и тогава работи. Но аз нямам вяра, обичам всичко да ми е под контрол.
Всичко писано от injinera е така, но моя съвет е да си направиш нова инсталация. Предимствата са ясни, да не ги изреждам, но най важните са - <u>стабилност</u> и <u>бързина </u>в сравнение с другия резултат.