трябва ми фтп-сървър за Windows XP. Кой бихте препоръчали.
ако може и да е безплатен, за да му търсим кракове. трябвани предимно за локална мрежа, за по бърз обмен на данни м/у компютрите и др.
трябва ми фтп-сървър за Windows XP. Кой бихте препоръчали.
ако може и да е безплатен, за да му търсим кракове. трябвани предимно за локална мрежа, за по бърз обмен на данни м/у компютрите и др.
BullletProof FTP Server...
лесен, удобен ( е не е толкова бърз като sharing-a )
Quick 'n Easy FTP Server
eto i url:
http://www.pablovandermeer.nl
Serv-U най-сигурния лесен FTP сървър.. имам доста големи наблюдения върху него и съм сигурен че го използват успешно поне околу 20 човека мои познати
Специално за "BullletProof FTP Server".
Найстина лесен и удобен, обаче си има и проблем, който се изразява в следното:
при upload-ване понякога (почти винаги) сменя годината на създадените файлове с година назад напр. 15.05.2003 -> 15.05.2002.
Имам и едно питане: Защо забравяте че всеки сървърен Windows си има вграден безплатен FTP Server при това с доста по-сериозни възможности за администриране на потребителските папки от кой да е от изпброените по-горе сървърни програми.
Последното написано е вариант на въпроса: "Хора, защо се занимавате с Windows XP преди да е излязъл поне SP3 за него?"
KIng специално за Xp-то - на мен за близо 3 месеца ми е забило веднъж. Затова. Не че старите са ми забивали много чест, но със сигурност по... Друг пример: Скоро в службата закупиха нови машини Cel1700, 256 ram и тн - основно за офис приложения... С win98 се дънят всеки ден, Outlooka гурми та се къса (Имай предвид че pst файловете на хората са по 2 GB), с Xp няма никакви грижи - ама докат се стигне до там що промени във hardware-a пробваха колегите, то не беше смяна на рам, на компоненети - изобщо мъка...
Към "misty": Когато става въпрос за компютри на базата на Pentium IV няма две мнения по въпроса - Windows 98 категорично не върши работа - не ще и не ще. А когато става въпрос и за служебни такива отово XP е по-добрия избор защото е по-евтина и по-надеждна ОС.
Идеше реч за нещо различно - доколкото стана ясно от написаното от създалия тази тема участник в тези форуми не ставаше въпос за служебни компютри. Ставаше въпрос за домашен компютър и желание да бъде използван като FTP сървър.
Всяка една от изброените програми реализиращи въпросната цел си има различни недостатъци, които в една реална корпоративна мрежа могат да ти убият ентусиазма да работиш с тях (повярвай ми, пробвал съм ги).
Не съм казавал че XP-то е лошо, аз само недоумявам и се дивя пред всекидневните новини за новооткрити бъгове и новосъздадени за тях кръпки, които до сега за 9 месеца от излизането на SP1 са повече от хиляда.
Далече съм от мисълта че за сървърните Windows-и не излизат кръпки - те просто са 10 пъти по-малко и посоката в която избивах е следната:
Искате да правите някакъв сървър - добре, от отдавна има Windows Server 2003, искате визията на XP - пак добре има uxtheme.dll patcher и малко "цъкане" тук и там за което има навсякъде информация и "voila" - имамме си XP Server.
По въпроса с "грижите" или по-точно безгрижността на XP-то, ами ... как да го кажа ... Има различни мнения по въпроса и моето просто не съвпада с твоето, което надявам се няма приемеш като опит за заяждане. Аз просто давам мнение, както и всички други участници в тези форуми с надеждата да спестя напразно бъхтане някому.
King, прав сиТова е форум и всеки си има право на мнение. Съгласен съм с теб че за сървърите си има по-цпециални версии на OS-а. За проблемите с M$ продуктите също съм съгласен. Мисля че за NT4 излязоха 6 SP, за win2000 скоро излезе четвърти...Мисля че точно защото е домашна мрежа, хората нямат средства и възможност да отделят 1 машина само за сървър и да й сложат server версията [:D]. В мнението ти няма нищо обидно така че няма за какво да се извиняваш - по-лошо би било ако всички сме на едно мнение по всички въпроси - представи си скуката само...[:D]
Че кога съм казвал да се отделя една машина само за сървър?
Имам предвид факта, че всички игри, които тръгват под Windows XP по правило вървят безпроблемно и под Windows Server 2003, като наблюденията са ми от build 3663 (RC1) до текущия RTM (3790).
Иначе казано: смело и безотговорно си играя в къщи под Windows Server 2003 Enterprise още от времената когато същия се казваше "Winodws.net".
Не си ли се замислял в какво се състои разликата м/у да речем Windows 2000 Pro и Windows 2000 Adv. Server?
Моите наблюдения са че тя е около 20МБ повече файлове за администрация и различни настройки на регистрите.
За пример вземи пусни тази програма: http://free.techno-link.com/mastodon...s/NTSwitch.exe и виж как се трансформира Windows 2000 Pro в Windows 2000 Server и обратно с пипане само на един ключ.
Не твърдя че с тази програма може да се превърне Windows 2000 Pro в пълноценен Windows 2000 Server дори и след инсталиране на съответния adminpack. Примерът който дадох е само илюстрация за общата основа на Win2k Pro i Win2k Server/Adv.Server и е в подкрепа на твърдението, че няма проблем да се играе на сървърна ОС.