Добра идея ли е да сложа тази отметка ще имам ли проблеми ако ги компресирам имам нижда от място []
Добра идея ли е да сложа тази отметка ще имам ли проблеми ако ги компресирам имам нижда от място []
да знаеш че ако диска ти е пълен с филми и музика нищо няма да спечелиш!!!
то е все едно да си зипнеш целия диск, само че файловете, които са вече с някаква компресия (avi, mpeg, mp3, aac) си остават със същите размери.....да нема неприятни изненади []
Така е! Всичко зависи от информацията на диска. Ако е музика, филми или картинки няма смисъл, но ако са предимно word, exel и др. файлове тогава може доста място да спечелиш.
И все пак е безмислено да компресираш целия дял, по-добре го направи само с гореспоменатите типове файлове (Word, Excel...). Освен текста (а трябва да е доста) другото не си заслужава много мъката [:D]
ами незнам момчета в харда които имам предимно игри, филми и песни имах 60 мб свободни сега имам 700 просто се чудя дали така ще работи нормално windowsa все пак гедам и слушам компресирани файлове
В твоя случай само ще чакаш 2-3 часа да се компресира ,а ефекта ще е минимален
Аз работих година с 700Мб компресирани документи и 800Мб игри - спестих грубо 300+300Мб общо.. работата с диска обаче се забави, гълташе мноого памет, а и при 'аварийно' конвертиране NTFS->FAT32 partition magic-a отказа заради компресираните папки (вер.6 - не знам за по-новите)
незнам аз ви препоръчвам да я сложите тази отметка нямам никакви проблеми а определено се печели място
Значи неща стоят така: При дял 5 ГБ (системен дял) при компресията от 3.2ГБ Стана на 2.5ГБ а времето за достъм се забави с 5-6сек на 1.7Гх с 512 РАМ (сори ама не ми сменя на ЮЕС)