Проблем при инсталиране на ъпдейт 1709 на Windows 10
В момента съм с версия 1511 на Windows 10 от няколко месеца компютъра ми се опитва да се ъпдейтне до 1709 но ми дава грешка. Омръзна ми и опитах да му спра ъпдейтите, но безуспешно. Спират за ден два и после пак почват автоматично даже ми инсталираха и приложение Помощник за актуализация. Много е досадно защото ъпдейта е голям и се тегли с часове и накрая ми изписва неуспешно. Реших да го преинсталирам и да му сложа версия 1709 начисто, но отново не стана. Появява ми се началният прозорец за избор на език на инсталацията и до там. Не са ми активни бутоните на клавиатурата за да продължа напред. От какво може да не са ми активни бутоните?
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Проблем при инсталиране на ъпдейт 1709 на Windows 10
А, същата работа и при мен - моето мини ПЦ CENOVO(само ок 5 гб свободна ROM), бях спрял всякакви упдейти с програмката DWS Lite и нямах никакви проблеми 1-2 години. Преди месец пуснах проверка и нещо се актуализира успешно, но се промъкна и този досаден ПОМОЩНИК. После пак си спрях уж актуализациите с DWS Lite и деинсталирах ПОМОЩНИКа, но той вече сам се промъква и без да пита се самоинсталира, въпреки DWS Lite.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25337&stc=1
Цитат:
Първоначално публикувано от
artttty
Не са ми активни бутоните на клавиатурата за да продължа напред. От какво може да не са ми активни бутоните?
Не приема USB клавиатура? Това е най-честия проблем.Сигурно си със стар компютър.Предполагам ,че BIOS до последно е ъпдейтнат. Опитай с PS2 клавиатура.
Цитат:
artttty
Реших да го преинсталирам и да му сложа версия 1709 начисто
Това може ли да го разтълкуваш по-подробно ?
Какво разбираш под "начисто", откъде взимаш носителите с версия 1709, и т.н. ?
Под "преинсталиране на чисто" обикновено се разбира, че всичко съществуващо се затрива и инсталациятата става от външен носител.
Само че не ми е известно да има готов външен носител версия 1709 ! ... а уж ги следя нещата.
Няма как да ти помогнем, ако под едни и същи изречения разбираме различни неща.
1 Прикачен файл(ове)
Защо да няма външен носител? Като си изтеглиш MediaCreationTool и го стартираш може да си създадеш инсталационна медия.
Ако избереш ъпгрейд би трябвало да работят клавиатурата и мишката. Другия вариант мишката трябва да е на USB 2.0 порт.. Третия вариант е да е калпава инсталацията. Направи си бут флашка .С MediaCreationTool изтегли ISO-то и после го разархивирай върху флашката.Четвъртия вариант е да инсталираш начисто Windows 7 и после SP1 и от инсталацията да направиш ъпгрейд към 1709. Преди няколко дена инсталирах 1709 върху компютър от 2007г.. и нямаше проблем.
BIOS до последна версия ли е ъпдейтнат?
Цитат:
emil vasilev
BIOS до последна версия ли е ъпдейтнат?
И аз за биоса се съмнявам но не знам как да го ъпдейтна.
Цитат:
artttty
И аз за биоса се съмнявам но не знам как да го ъпдейтна.
И аз в това най-много се съмнявам. В общия случай една програма се изтегля от сайта на производителя и се стартира. Но щом досега не си го правил по-добре не го прави .Понякога стават непоправими гафове.
Lenovo си имат tool, с който се ъпдейтва всички драйвери, софтуери, включително и BIOS online.
Аз съм го правил на лаптоп и на настолен през корпоративна мрежа и нямах проблеми.
Рискът е да не се срине мрежата или спре захранването.
Що не пробваш с една външна USB клавиатура.
Обикновена проблема е обратен - USB не работят при опит за инсталиране на по-стар Windows (7) с най-нови поколения чипсети и процесори.
Някои чипсети (BIOS) не позволяват въобще да се инсталира по-стара OS. Извежда съобщение при опит за инсталация.
Моята мишка беше безжична и намерих мишка с кабел но също, когато се появи началния прозорец за избор на език и не работеше. Извадих и още една безжична клавиатура с вградена мишка и там по същия начин. Сега ще потърся и външна клавиатура с кабел да пробвам но мисля, че отново няма да стане. А когато вляза в БИОС там мишката трябва ли да работи, защото при мен и там не работи, настройките ги правя с клавишите? Лаптопа ми е Acer Aspire 5710z, версия на BIOS е 1.5, някой може ли да ми каже дали има по-нова версия за този модел, аз не можах да намеря, поне да знам?