Aко няма SSD в момента е по добре да сложи 8.1, с HDD 10 му идва много, даже и най лекото издание LTSC 2019 пак ще е тежко.
Aко няма SSD в момента е по добре да сложи 8.1, с HDD 10 му идва много, даже и най лекото издание LTSC 2019 пак ще е тежко.
Благодаря, момчета! Ще ви кажа до къде съм стигнала, когато .... стигна до там! Хубав ден и отново благодаря!
С 8.1 е купен преди няколко години. След първото пускане предложи да се надстрои до 10-ка. Вече е и с SSD A400 кингстон 480gb. Аз не го ползвам, но когато съм сядал зад него ...нещо ми е лагав.
Не виждам някаква фрапираща разлика от както е с ssd. Може би ако се инсталира на чисто 10-ка ще се почувства разлика.
Windows иска чиста инсталация, почнат ли надстройки затежава още, но за този лаптоп както е и с SSD най голяма разлика ще усетиш ако му направиш чиста инсталация с 8.1.
10 си е доста тежък и иска добър хардуер който в момента отговаря на стартова цена от 1200лв. за лаптоп с i5 процесор 8гб рам, за да върви добре.
За 10 ако толкова ти е мерак да имаш, може да пробваш с LTSC 2019 защото това е най лекото издание от всички 10-ки
Но пак ти препоръчвам 8.1
Този пост е редактиран от sony 1; 01-02-19 в 00:48.
С този умрял процесор няма как да работи като лаптоп за 1500+ лева. Колкото толкова. Може да пробваш с някой олекотен линукс, но ако отваряш тежки страници с много съдържание пак ще е същото. Обръщал ли си внимание в таск мениждъра какво е натоварването на процесора, когато ти се струва "лагав"?