ДЗВЕРР
Това, дали ще изтриеш IsShortcuts и в секциите
<font color="orange">HKEY_CLASSES_ROOT\ConferenceLink
HKEY_CLASSES_ROOT\DocShortCut</font id="orange">
<font color="red">HKEY_CLASSES_ROOT\InternetShortcut</font id="red"> [която посочваш],
<font color="orange">HKEY_CLASSES_ROOT\WSHFile</font id="orange">
е въпрос на личен избор.
Ако се задълбочиш малко над тази тема, извън въпроса зададен от WarLord ще се убедиш, че скриването на стрелките на файлове различни от посочените два типа от мен, крие доста сериозни рискове за сигурността, особено при неопитни потребители.
Това особено важи за файловете с разширения WSH, shb, и shs.
Във Windows съществува категория файлове, наречена hidden extention files. Неслучайно.
Групата е следната:
*.cnf; *.DeskLink; *.lnk; *.MAPIMail; *.mydocs; *.pif; *.scf; *.shb; *.shs; *.url; *.xnk
Ако умишлено не се търсят, 95% от потребителите никога няма да видият файлове от посочените типове, може би с изключение на lnk и url.
Следователно дали техните стрелки са премахнати или не е без значение, те не се виждат "отгоре".
Рисковете обаче си съществуват при премахване на белега за препратка.
А и мястото на URL фаловете не е десктопа.
Помолих Бил Гейт$ и той ми направи папка Favorites. Аз лично, си ги държа там.
По лесно и по удобно за работа. Затова са изключени от общото правило.
Пък и накрая прочети
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Malone стана!
<div align="right">Originally posted by WarLord</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
//edit
Сега се задълбочих и усещам някаква ирония в последното ти изречение.
В горните ми постове в тази тема, а и в други съм се стремил те да са възможно най user friendly към <u>различно подготвените</u> участници във форума.
Вероятно <u>великолепно</u> подготвен участник като тебе знае как да натиска Del в RegEditor-a, но отчитай факта, че има участници, за които написаното по-горе е "висш пилотаж".
Този пост е насочен към тях, не към теб.
Най-лесното е да напишеш едно изречение, което ти разбираш, но на никой друг не му става ясно за какво става дума.
След това почват въпроси и безкрайни обяснения.
Лесно ще изтриеш IsShortcut, но специално за теб съм сигурен че след две седмици няма да се сетиш въобще какъв е бил ключа и с каква стойност въпреки, че те влече да фолософстваш.
И ще питаш тук или ще търсиш информация как да върнеш стрелките...
Точно за такива случаи съм направил рег. файла по-горе, а не просто да се направя на интересен.
А и за участници, които нямат твоята великолепна подготовка.
[}]