Пекарския дебат: Nero или Roxio?
Здравейте!
Знам, че темата е дъвкана много (може би прекалено), но бихте ли споделили аргументирани мнения по въпроса кой е по-добрият пекар? Аз лично съм пробвал и Nero, и Roxio Easy CD Creator, че даже и NTI CD Maker 6, но така и не мога категорично да кажа кой е най-добър. Проблеми съм виждал и с трите (съвсем нормално), но все пак е интересно да се чуят (отново) различни гледни точки, включително от хора тествали Неро 6...
Лично на мен, като че ли най-ми допада интерфейса на Easy CD Creator (още не съм сложил 6), но пък ми правеше редовно Buffer Underrun и се отказах (като настроих някоко пъти регистъра, преинсталирах и хвърлих няколко CD-та). Иначе беше добре... [:D]
Чух (и странната мълва) че Easy CD Creator 6 имал някакъв проблем с бавноскоростни записвачки, но само когато печеш от второ CD - не прави автоматично буфер на твърдия диск. Цялата работа ми е силно съмнителна, защото ако е така, то проблемът би трябвало да е предимно за бързите записвачки, които уж нямали проблем... Както вече казах - мълва (но все пак лично от двама препатили)...
В момента ползвам NTI CD Maker 6 и като правя музикални дискове малко се тормозя защото плеъра му е гаден, не обновява списъците с файлове, общо взето бели кахъри докато не се съберат повечко... Най-големия проблем ми е скапаната система за проверка на диска след запис - на няколко пъти ми дава, че е сбъркан, тествам го побитово - всичко си е ОК (добре, че не си хвърлях дисковете, отначало му вярвах)...
И един съвсем конкретен въпрос: каква е разликата между Nero Express (дойде ми със записвачката) и Nero Burning ROM? Разбрах, че основните функции ги има и кратката версия, но кои са пропуснати?
Аз много пъти съм казвал. Слагаш си и двете. И неторо и цд креатора.
Easy CD Creator е класи над Neroto, но аз ползвам и двете програми.
"Padus Disk Juggler, CloneCD, Alchohol 120%
...
Nero и Roxio sux.."
ПССЕ (Площад Славейков'с Сертифайд Експерт)
Слон СиДито и Алкохола са просто друга категория - "Дискове копираме всякакви, защити ни не пречат"
Аз съм на Неро 5.5.10.0, но ще го махам.
Мразя лигави и лъжещи програми!
====================
Затова махнах Уйндоус Медиа плейър. Като види DivX (Xvid, 3ivX) филм, ходи до микромекия сайт, и вместо да каже човешки: Филма е за кодек едикойси, качи си кодека и гледай - той ми мише, че имало някаква грешка! Аре сиктир!
Та: Нерото неще да прави сесии на диск, почнат с Адаптек, и Адаптека неще върху Неро. ПРОСТО НЕ ЩАТ, обаче лъжат, че не може!
А то може! Например с Drop To CD. Ако внимаваш къде слагаш чавки, стаерите сесии не се губят.
Значи на Nero-то има една много яка функция да ти дърпа ID3 таговете от MP3 и да ти прави обложките автоматично без да пишеш нищо.
Та въпроса ми е има ли такова нещо и в Easy CD Creator ? За NTI CD Maker 6 съм сигурен че няма.
Само дето първата версия на Nero 6 (мисля беше 6.0.0.0) е много зле и май заради нея ми се скапваха дискове, мисля че последната вече няма проблеми, но не съм сигурен. Затова сега съм с 5.5.10.35.
А за тези програми като CloneCD съм много скептично настроен. Пример идва ми диск със защита да кажем SAFEDISK 2 и таз ми ти програмка почва да ми копира с супер скоростта от 500-600 кб/с като уж има интелигентно сканиране за бед сектори на диска, ама той и диска е малко надран и резултата е че image-a не ще да се чете.
Only nEro is the best, with 120%- o6te po dobre
ili ne mojete da si go confignete?
O6te malko za nero - polzvaite versii do 5.x.x.9 ako imate samo CD_RW, novite s DVD poddrujka sa po zle!
Зарежето ги Ahead и Roxio, дето си блъскат програмите в 200-600MB... Padus Disk Juggler r0x my body
Дъълго ползвах CD Creator-а, после Nero, сега Juggler-a <font color="red">(докато съм на темата - има ли лекарство за това чудовище?? имам предвид по-нов, че онзи билд .962 май, го нямам - имам ново)</font id="red">.
Основни аргументи? Creator-a ми провали поне 10-тина диска с разни глупави грешки, недобре поддържан буфер и т.н. Нерото пък се оказа, че някои защитени дискове не ги чете като хората, а и някои image-и е ги записва като хората. Jugglera се е справил във всяка от горе описаните ситуации - изводите... аз си ги направих за мен.
Вярно, че може да имам нещо като "частен случай", но... си е мой, нали :)).
Твърдо НЕРО! От години го ползвам просто и няма никаква причина да го сменям
Подкрепа на KingRex. Не ми се е налагало да ползвам нещо друго, освен Nero, досега. Има един юнак в залата (Abobo), който казва, че Nero-то не му познавало някакви дискове... ама не съм го видял с очите си.
За съжаление много малко аргументирани мнения за едното или другото решение. Оставам с впечатление, че личното отношение доминира пред характеристиките... (все едно да избираш Никон или Канон, Тойота или Хонда,...)
Моите предпочитания поне засега са за Easy CD Creator - 6-тата версия изглежда много приятно. Специално има чавка за "Buffer underrun prevention" сякаш някой би искал да я махне и да си скапва дисковете (ако има такъв, да вдигне ръка) [:)]. Поне засега всичко е точно, но съм още на 4-тия диск. Какво ми липсва в Easy CD Creator (спрямо NTI CD Maker), като може и да го има, но не съм имал време да си поиграя по менютата:
* Volume balancing (безценна опция за аудио дискове, заменяща цялата програмка MP3Gain)
* Проверка на записания диск побитово за грешки и несъотвествия (тя и без това не ми бачка както трябва в NTI, но по принцип много бих я оценил за да знам че диска ми е 100% копие)
От феновете на Неро не чух нито дума за Неро Експрес (който ми дойде пакетиран със новата записвачка) - някой ползвал ли го е?
NERO rulz
До сега едно скапано CD нямам. За 1 year.
Плосто в Нерото има бутон с който се превключва между стандарт и експес - второто е за начинаещи "пекари"!