Резултати от 1 до 5 от общо 5

Дефрагментация - как аджеба ?!?!?!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

[:D] Здравейте! Имам някакъв проблем и се нуждая от помощ. От известно време Уиндоуса ми (Win XP) на NTFS отказва да дефрагментира с вградения си дефрагментатор. Дори и след преинсталацията, която беше от глупост. Стига до няколко процента и приключва. Използвах и алтернативни дефрагментаторчета като Vopt XP и Norton Utilities. Те приключват дефрагментацията, но например като я приключа с Vopt XP при анализа другите две ми дават даже увеличение на фрагментите а той твърди, че всичко е ОК. Подобно е и положението с Norton Utilities. Явно системата им на действие се различава... Chkdsk не открива лоши сектори, нито пък алтернативни програмки за проверка на харда и FAT таблицата. Изтрил съм и съм забранил Hyberfile-то, дал съм му да си чисти Pagefile при изключване, но Дзверо не ще. Други проблеми с харда (Maxtor 40GB, 7200, 2048) не съм констатирал. Искам да си дефрагментирам със вградения в ХР инструмент. Явно обаче не мога да се справя сам и ми трябва помощта на по-напреднал User. Моля ви, помогнете, ако имате идея....

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

най-вероятно имаш некоя програмка дето стърже по диска в същото време и шашка Дефрага.

натисни CTRL+ALT+DEL и изтрепи всички процеси дето мислиш че не ти трябват и пробвай пак

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

най-добрият начин за дефрагментиране, а според мен и единственият 100% сигурен, е като преместиш всичко на друг диск и после го върнеш обратно. единственото, което ти трябва е или втори хдд, или няколко partitions, или услужлив приятел []. честно си признавам, че се чудя на всички, които ползват дефрагментатри, след като това е излишен тормоз на харда и чиста загуба на време при наличието на алтернатива...

5. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Опитай в Safe mode. И пак кажи к`во става

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Мдам... Чудя се как може да съм толкова голямо дърво. Аз процесите за които се сетих ги бях спрял, в Tray-а нямаше нищичко, всякакви Нортъни и сървъри отсъстваха ама за Safe Mode забравих... Благодаря ти Lazy Dog, както и на всички останали дето ми писахте. Изглежда все пак съм забравил нещичко, защото в Safe Mode горе долу стана. Само дето дефрагментацията приключи за около 5-6 минутки и скочи за отрицателно време от 9 на 98 %, но фрагментацията от 11%- 100% файлова, вече е що годе приемлива, предполагам, макар и анализът да твърди, че е необходима нова. Все пак ако смятате, че това поведение е ненормално, моля пишете ми... Отново благодаря на всички [:I][:I][:I]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем с дефрагментация на харддиск
    От bushy във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 30-12-06, 14:25
  2. Ей тва дънце Soltek SL-75FRN3-RL (s.А), аджеба поддържа ли Sempron s.A или не?
    От Waffle Man във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 5
    Последно: 12-10-05, 12:50
  3. ALXNET - Как аджеба...
    От IBANEZ_ във форум За Форума
    Отговори: 1
    Последно: 24-09-03, 22:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе