Здравейте,
За пореден път търся вашата помощ. Съветите, които съм получавал досега, са действали безотказно. Надявам се и този път да е така. Проблемът се състои в следното:
От доста време не бях дефрагментирал двата дяла - С и Е на домашния ми компютър. Той естествено се ползва и от дъщеря ми, която безжалостно се възползва от ресурсите му... Днес реших да направя дефрагментация на твърдия диск- уви, не успях. Попрочетох това- онова из различни форуми, надявайки се, че проблемът е малък. Изтеглих програмата ДискКийпър, инсталирах я и я стартирах. При анализирането на двата дяла на харда програмата изведе съобщения:
1. За С: много, ама много тежки проблеми, съвсем малко свободно място и т.н. и затова не може да се дефрагментира...
2.За Е: ама много ,много тежки проблеми , горе-долу има свободно място, ама пак не може да се дефрагментира...
Мамка му... Единствения светъл лъч беше, че и в двата дяла няма лоши сектори.
Настроих програмата на авточек диск, рестартирах и аха-аха да да започне дефрагментация на Е: и се оказа, че е ънавейлабъл тази ми ти операция.
Следват кратки данни: Свободно място на С: - към-то 8%, на Е: - 15%. С: е ФАТ32 , а Е: е НТФС.
Ако някой се реши да ми помогне, обещавам, че в Новогодишната нощ ще прилагам безспир съветите му, та дано едно полезно нещо направя в навечерието на приемането ни в Европейския съюз...
Ако случайно трябва да постна някоя снимчица на съобщенията, които ми извежда програмата, това е в обема на интелектуалните ми възможности и няма да се поколебая да го сторя на мига.
Предварително благодаря на всички отзовали се.
Весело посрещане на Нова година бъдещи Европейски граждани!