Здравейте,
имам следното питане: как мога да определя на кое позвъняване да отговаря модем при осъществяване на incoming connection? Win XP Pro. Няма допълнителен софт.
Здравейте,
имам следното питане: как мога да определя на кое позвъняване да отговаря модем при осъществяване на incoming connection? Win XP Pro. Няма допълнителен софт.
Я опитай така..
Иди в Network Connections
Create a New Connection | Set up advanced connection | Accept incoming connections... и т.н че нямам модем []
После даваш Properties на новия Connection.. има настройки на модема, там трябва да са.
Ако не друго можеш да използваш настройките на модема, имам предвид стрингове, ат команди...
Иначе когато направиш dialup server (не е инсталиран по подразбиране) там има настройка на кой път да вдигне.
Breili освен да не е подаден правилно стринга, но не се получи - ATS0=X
Дай малко подробности. За ХР става дума, това разбрах. Модел на модема ? АТ командите са специфични за различните модели. И още нещо - съмнявам се че вградените функции на Уин ХР работят читаво. Поне на 98 не работеха. Може би е удачно да сложиш някоя програмка
Здравей,
Ами точно така се казв и ключът които трябва да добавиш в регистрито... мисля че беше тип DBL_WRD.
t.e. добавяш в РАС-а NumberOfRings ключ със съответния брой позвънявания (след които искаш да се включва модема )
Това най-добре е описано във хелпа за модем на NT 4.0
Ako не се оправиш - свирни [8D] ще го потърся и ще ти го пратя по-подробно.
Успех
Поправете ме ако бъркам мястото:
/HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/MICROSOFT/RAS/TAPI DEVICES/UNIMODEM - numbrerofrings=X /DWORD/.
Защото така не се получава.
Огромни благодарности на Hamy007. Решението е следното:
\HKEY_LOCALMACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RasMan\ParametersТук се добавя ключ: NumberOfRings от тип DWORD със стойност броя на позвъняванията