някакъв хубав Novell Client за Windows XP Home/Pro....
някой пробвал ли е нещо?
някакъв хубав Novell Client за Windows XP Home/Pro....
някой пробвал ли е нещо?
Прдеди години изпробвах пакета на Novell за Windows 2000, след това и за XP някакъв пакет, просто от любопитство. Не ми харесаха особено - имаше доста проблеми - може би поради факта, че работех в хетерогенна мрежа (различни хардуерни платформи и т.н.). От друга страна, без техния софтуер(поне версия 4.1) не можеше да се администрира ефективно(да не кажа изобщо). Продължих да си ползвам оригиналния, който си идваше със самия Novell, но под 95/98 и всички бяха доволни. Като цяло ми направи впечатление на кръпка, при това кофти направена... Може просто да не съм уцелил. Но като цяло, този екперимент не остави в мен добри чувства... И предпочитам, що се касае до Novell, да ползвам софтуера, който си идва с него за администриране, а клиента на Microsoft на клиентските машини, освен ако не изникнат някакви сериозни причини за промяна.
Аз съм с версия 4.83 SP1 и съм много доволен. Можеш да го свалиш от сайта www.novell.com
Има разлика от клиента на уиндоус за Nowell от Nowell-ския от сайта им, като оригиналния е по-функционален и с повече "екстри", докато уиндоуския е по-окастрен, но върши работа.