Как да сменя цвета на текста на името в иконите на desktopa
(да не е бял ами да е червен например) [?]
Как да сменя цвета на текста на името в иконите на desktopa
(да не е бял ами да е червен например) [?]
На сайта на М$ има кратък отговор на въпроса ти, при положение че си с XP (при 98 и 2000 нещата стоят по подобен начин). Проблемът тук обаче е, че по описания начин е възможно да променяш цвета само на <u>избрана</u> (позиция Selected Item) икона. За останалите (позиция Icon) параметърът "цвят" на шрифта е недостъпен. По тази причина май се налага да ползваш специална програмка за целта, напр. ActiveIcon.
със XP съм опцията цвят ми е забранена ще пробвам с програмата кояти ми препоръча 10x
И от мене нещо извънредно малко - 7.91 KB
И абсолютно безплатно.
http://www.freevbcode.com/code/TransIco.zip
More information: This mini-application allows you to change the text color of icons on the desktop or make this text transparent. The transparency effect is most noticeable if you have a background pattern or bitmap on your desktop. Includes the complete source code and a compiled EXE for those who don't wanna bother with it. Read the HowTo.txt for usage information.
Desktop->properties->appearance->на sheme и item можеш да правиш каквито си пожелаеш цветови настройки (от падащото меню избираш на какво точно да промени цвета, а отстрани на color избираш в какъв цвят да го промени) на каквото искаш - само давай apply ито ще ти показва как се променят, докато си избереш подходящата комбинация.