Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 44

Помощ за избор на OLED телевизор - 2012/ ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #1

    Помощ за избор на OLED телевизор - 2012/ ръководство на първа страница

    Темата е в процес на разработка. За сега събирам само информация


    OLED - /organic light emitting diodes/ - органични светодиоди
    http://en.wikipedia.org/wiki/OLED

    Ентусиазмът се увеличи наскоро когато Samsung Mobile Displays стартира производството на активни матрици OLED (AMOLED) дисплеи 5.5 генерация и обяви плановете си да изгради завод за генерация 8 (2200 × 2500 mm) (също и LG Display), както и няколко други доставчици, които произвеждат OLED дисплей, включително AUO, CMI, IRICO, Tianma, и BOE.

    OLED дисплеи могат да осигурят висок контраст, бързо време за отговор, широка цветова гама, и широк зрителен ъгъл, по време на работа в широк температурен диапазон при ниска консумация на енергия. В допълнение, OLED технологията дава възможност за производство на тънки устройства, които могат да бъдат гъвкави и прозрачни.
    http://www.displaysearch.com/cps/rde..._tv_market.asp
    http://www.displaysearch.com/cps/rde...e_adoption.asp

    _________________________________________________
    OLED Компоненти
    Подобно на LED, OLED е твърдо полупроводниково устройство, което е с дебелина от 100 до 500 нанометра или около 200 пъти по-малка от човешкият косъм. Органичните светодиоди могат да имат два или три слоя от органични материали; в последния вариант, третият слой помага за транспорта на електрони от катода на излъчващият слой. В тази статия ние ще се фокусираме върху дву-слойният дизайн.

    Един OLED се състои от следните части:
    Субстрат (прозрачна пластмаса, стъкло, фолио) - ​​Основа - подкрепя OLED.
    Анодни (прозрачен) - анода премахва електроните (добавя електронни "дупки"), когато тече ток през устройството .
    Органични слоеве - Тези слоеве са изработени от органични молекули или полимери.
    Провеждащ слой - Този слой е направен от органични полимерни молекули които транспортират "дупки" от анода. Един от използваните полимери е polyaniline.
    Емисионен слой - Този слой е направен от органични полимерни молекули, (различни от провеждащият слой), които транспортират електроните от катода, това е мястото, където се емитира светлината. Един от полимерите, използвани в излъчващият слой е polyfluorene.
    Катод (прозрачен или непрозрачен в зависимост от вида на OLED) - катода инжектира електрони, когато ток тече през устройството.

    _________________________________________________
    Най-важната част от производството на OLED екраните е прилагането на органичните слоеве, към основата. Това може да стане по три начина:

    Вакуумно отлагане или вакуум термично изпарение (ВТЕ) - във вакуумна камера, органичните молекули се загрявят леко (изпаряват) и се оставя да се кондензират като на тънки слоеве върху охлаждена основа. Този процес е скъп и неефективен.
    Органична пара фаза отлагане (OVPD) - при ниско налягане, с горещи стени на камерата на реактора, транспортен газ пренася изпараеите органични молекули върху охлаждени субстрати, където те се кондензират в тънък филм. Използването на транспортен газ се увеличава ефективността и намалява разходите при производството на OLED екрани.
    Мастилено-струен печат - С мастилено-струйни технология , OLED екраните се пръскат върху субстрати, точно както мастило се разпръсква върху хартия по време на печат. Inkjet технология, която значително намалява цената на OLED производство и позволява органичните светодиоди да бъдат отпечатани върху много големи филми за големи дисплеи, като 80-инчов телевизионен екран или електронни билбордове.

    _________________________________________________
    Има няколко типа OLED[*]Passive-matrix OLED (PMOLED) [*]Active-matrix OLED (AMOLED) http://en.wikipedia.org/wiki/AMOLED http://en.wikipedia.org/wiki/Super_AMOLED[*]Transparent OLED (TMOLED) [*]Top-emitting OLED [*]Foldable OLED (FMOLED) [*]White OLED (WMOLED)
    Всеки тип има различни приложения. В следващите раздели, ние ще обсъдим всеки тип OLED. Нека започнем с пасивна матрица и с активна матрица OLED екраните.

    Passive-matrix OLED (PMOLED) - Пасивна матрица OLED
    PMOLED има катодни ленти, органични слоеве и анодни ленти. Анодните ивици са разположени перпендикулярно на катодните ленти. Пресечните точки на катода и анода са в пиксела, където е излъчваната светлина. Яркостта на всеки пиксел, е пропорционална на размера на прилаганият ток. PMOLED са лесни за производство, но консумират повече ел-енергия, отколкото другите видове OLED, главно поради силата, необходима за външните вериги. PMOLED са най-ефективни за текст и икони, и са най-подходящи за малки екрани (2-3-инча диагонал), като например тези, които откриваме в мобилните телефони, PDA устройства и MP3 плейъри. Дори и с външни вериги, РМOLED екраните консумират по-малко ел-енергия, отколкото LCD мониторите.

    Active-matrix OLED (AMOLED) Активна матрица OLED
    AMOLED имат пълноценни слоеве на катод, органични молекули и анод, но анодният слой е наслоен с транзисторен (TFT) масив, който образува матрицата. Самият TFT масив е сонтролиращ - определя кой пиксела да включи, за да формира изображението.

    Transparent OLED (TMOLED) - Прозрачен OLED
    Прозрачен органичните светодиоди имат само прозрачни компоненти (субстрат, катод и анод) и, когато е изключен, имат 85% прозрачност като субстрат. Когато е включен, прозрачният OLED дисплей позволява на светлината да преминава в двете посоки. Прозрачните OLED дисплей може да бъде с активна или пасивна матрица. Тази технология може да се използва за водещи дисплеи.

    Top-emitting OLED - Най-излъчващи OLED
    Най-излъчващите органичните светодиоди е субстрат, който е или непрозрачен или отразяващ. Те са най-подходящи за активна матрица. Производителите могат да използват Top-emitting OLED дисплеи в смарт карти.

    Foldable OLED - Сгъваема OLED
    Сгъваемите органични светодиоди са, субстрат от много гъвкави метални фолиа или пластмаси. Сгъваемите OLED екрани са много леки и издръжливи. Тяхното използване в устройства като клетъчни телефони и PDA устройства може да намали риска от счупване, една от основните причини за връщане или ремонт. Потенциално, сгъваемите OLED дисплеи могат да бъдат приложени в платове за създаване на "умни" дрехи, като облекло с интегриран чип на компютър, мобилен телефон, GPS приемник и OLED дисплей пришит в него.

    White OLED - бели
    белите органични светодиоди излъчват бяла светлина, която е по-ярка, по-единни и по-енергийно ефективни, спрямо флуоресцентните лампи. Белите OLED екрани имат цвятовите качества на лампите с нажежаема жичка. Поради това че органичните светодиоди могат да бъдат направени в големи листове, те могат да заменят флуоресцентните лампи, които в момента се използват в домовете и сградите. Тяхното използване може да намали разходите за енергия за осветление.

    _________________________________________________
    OLED Предимства и недостатъци
    OLED екраните предлагат много предимства пред LCD-тата, както и LED LCD-тата:

    + Пластмасите, органичните слоеве на OLED са по-тънки, по-леки и по-гъвкави от кристални слоеве в LED или LCD.
    + Понеже излъчващите светлина слоеве на OLED са по-леки, OLED субстратът може да бъде гъвкав, вместо твърд. OLED субстратите могат да бъдат пластмасови, а не от стъкло, което се използва за светодиоди и LCD монитори.
    + OLED екраните са по-ярки от светодиодните. Тъй като органични слоеве на OLED са много по-тънки отколкото на съответните неорганични слоеве с кристали на LED, проводимите и излъчващи слоеве на OLED могат да бъдат многопластови. Също така, LED и LCD екраните изискват стъкло за здравина, а стъклото абсорбира известна част от светлината. OLED екраните не се нуждаят от стъкло.
    + OLED екраните не изискват задно осветление като LCD дисплеите. LCD дисплеите работят чрез селективно блокиране на области от задното осветяване, за да образува картината, която виждате, а органичните светодиоди генерират собствена светлина. Тъй като OLED екраните не изискват задно осветяване, те консумират много по-малко енергия от LCD дисплеите (най-много от мощността на LCD отива за подсветката). Това е особено важно за устройства на батерии, като мобилните телефони и лаптопите.
    + OLED екраните са по-лесни за производство и може да бъдат произведени по-големи размери. Тъй като OLED екраните са основно от пластмаса, те могат да бъдат направени в големи, тънки листове. Това е много трудно за течно-кристалните дисплеи.
    + OLED екраните имат голям зрителен ъгъл, около 170 градуса. докатото LCD-тата работят чрез блокиране на светлината, и това е пречка за гледане от определени ъгли. OLED екраните произвеждат своя собствена светлина, така че те имат много по-широк зрителен обхват.
    + OLED екраните имат по-бързото време за реакция от стандартните LCD екрани. Катосе има предвид, че LCD дисплеите са способни на между 2 и 16 милисекунди реакция, което предлага честота на опресняване от 50 до 400 Hz, един OLED може теоретично да има по-малко от 0.01 милисекунди време за реакция, което позволява до 100 000 Hz честота на опресняване.
    Код:
    tehnology  response time 50Hz    100Hz
    OLED        5.0ms      1.0ms
    TN matrix      20.0-22.0ms   5.0-10.0ms
    UV2A matrix     10.0ms     8.0ms
    S-PVA matrix    20.0-23.0ms   8.0-10.0ms
    S-IPS matrix    23.0ms     11.0-12.0ms
    -MVA matrix     18.0ms     15.0ms  
    Plasma               8.0ms
    http://www.digitalversus.com/lcd-mon...ews-a1104.html

    _________________________________________________
    Проблеми с OLED
    OLED изглежда добра технология за всички видове дисплеи, но също така има някои проблеми:

    Живот - Докато червеният и зеленият OLED филми имат по-дълъг живот (от 46000 до 230.000 часа), сиият в момента има много по-кратък живот (около 14.000 часа [източник : OLED- Info.com]) .
    Производсвото - производствените процеси са скъпи в момента.
    Вода - Водата може лесно да повреди OLED екраните .

    _________________________________________________
    http://electronics.howstuffworks.com/oled1.htm
    http://www.oled-display.net/sonys-xe...-17-000-hours/
    http://www.howstuffworks.com/framed....ime/blue_color

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #2

    Re:Помощ за избор на OLED телевизор - 2012/ ръководство на първа страница

    LG използва технология, наречена WOLED (White OLED) или WRGB (White Red Green Blue). По принцип, всеки пиксел се състои от четири бели органични диода и един, без филтър (така показва бяла светлина), един със син филтър пред него, един с червен филтър пред него, и един със зелен филтър пред него. http://img1.lesnumeriques.com/page/8...no-oled-lg.jpg
    47,42,40 модели ще се появят през 2013 година
    През 2011 година пуснаха 19 инчов модел
    http://www.lg.com/de/tv-heimkino-blu...v-15EL9500.jsp

    Samsung - всеки пиксел има три органични диода един червен, един зелен и един син диод. Така няма нужда от някакви цветни филтри. Samsung твърди, че това подобрява енергийната ефективност, докато LG критикува системата, тъй като синия диод остарява по-бързо, отколкото другите.
    http://amoled.samsungsdi.com/

    Раnasonic - експерименталните OLED телевизори бяха изпълнени на базата на т. н. полимерни (P-OLED) материали, които позволяват упростяване и поевтиняване на производственият процесс. Но P-OLED дисплеите и досега отстъпват по някои параметри спрямо моделите на основа низкомолекулярни материали. Сега Panasonic строи собствено предприятие по производство на OLED панели, което беше подтвърдено от представител на компанията на CES 2012. Но въпрос за това, кога може да се очакват реални OLED телевизори Panasonic, беше получен отговор, - ако Samsung и LG започват да продават свои OLED телевизори тази година, то ние ще се постараем да не изоставяме."

    Sony - изчакват с пускането на нови модели OLED телевизори.
    http://www.sony.bg/support/bg/produc...specifications

    Код:
       LG        Samsung     Panasonic     Sony
    LG 55EM960V     UE-55ES9000
    LG 47EM960V
    LG 42EM960V
    LG 40EM960V              TX-E37xxE ?     ???
    LG 32EM960V              TX-E32xxE ?     ???
    Забележка: 32, 37, 42"модели на LG ще се появят в началото на другата година.

    LG 55EM960V - 1920x1080, 3D passive, Smart TV, Dual Play, Wi-Fi, 4xHDMI, 3xUSB


    http://www.digitalversus.com/duels-b...-tv-ap828.html


    http://www.oled-a.org/
    http://www.oled-info.com/
    http://www.oled-display.net/
    http://www.oled.at/

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    80
    #3

    Re:Помощ за избор на OLED телевизор - 2012/ ръководство на първа страница

    Всъщност, ако ми позволиш да те коригирам, SONY анонсираха OLED продукти още през 2007-ма, ако не се лъжа.
    http://www.itechnews.net/2008/04/17/...-oled-display/
    http://www.itechnews.net/2007/04/14/...oled-displays/
    За годината не съм особено сигурен, но във всички случаи са едни от пионерите в областта. Повече информация има на http://www.oled-display.net, където има и прикачени видеоматериали не само за SONY, а и за всички производители (към момента) на OLED екрани.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    80
    #4

    Re:Помощ за избор на OLED телевизор - 2012/ ръководство на първа страница

    През юли LG започва да произвежда 55" OLED-и като анонсираният производствен капацитет е до 48000 бройки месечно. LG Display обявяват, че планират да започнат производството на нов модел OLED ТВ апарат - 55EM9600. Производственият капацитет на прототипа ще става на 8G-производствена линия. LG ще инвестира 4 трилиона тази година в OLED технологията. През третото тримесечие на 2012-та LG са решили компанията изцяло да премине производствени линии от 8-ма поколение. LG ще преразгледа също и варианти за рециклиране на съществуващите LCD производствени линии и преминаване на OLED. LG OLED-TV технологията се основава на Oxide-TFT бял OLED цветни филтри RGBW. Времето за реакция е 0,02 мс, вместо от 2-4 милисекунди на съществуващите в момента LED панели.

    Може би би било резонно да помислят и за по-малък размер екрани, но ще видим какво ще стане. В крайна сметка пазара не търпи вакуум.



    http://www.oled-display.net/lg-start...ces-per-month/

    А това са и първите изображения на прототипите

    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328697863[/time]_________________________________________________

    И Panasonic се включва OLED надпреварата през тази година. Президентът на Panasonic - Фумио Oцубо казва в интервю, че на CES-2012 (проведе се миналата година) не са били в състояние да покажат OLED телевизор, но се е работило усилено по технологията. Panasonic планира да пусне ​​собствен OLED-TV през 2012 година. Целта е да се премине на OLED почти по същото време като Samsung и LG Electronics.


  6. Junior Member Аватара на vasettoo
    Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Видин
    Мнения
    123
    #5

    Re:Помощ за избор на OLED телевизор - 2012/ ръководство на първа страница

    Следя с интерес темата и останах изумен от инвестицията в размер на 4 трилиона (4 000 милиарда), докато не погледнах в първоизточника, където става въпрос за 4 трилиона южнокорейски вона, равняващи се на около 3,6 милиарда долара, което си е доста сериозна инвестиция, предвещаваща бавната смърт на плазмената технология, а в близко време и на LCD (CCFL).

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    85
    #6

    Re:Помощ за избор на OLED телевизор - 2012/ ръководство на първа страница

    Те плазмите умряха още преди 2-3години.Не знам защо хората си ги купуват още?!

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    115
    #7

    Re:Помощ за избор на OLED телевизор - 2012/ ръководство на първа страница

    rewri,сериозен ли си???

  10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #8

    Re:Помощ за избор на OLED телевизор - 2012/ ръководство на първа страница

    Не му е мястото на спора в тая тема./то спор едва ли може да има , ама.../

  11. Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    960
    #9

    Re:Помощ за избор на OLED телевизор - 2012/ ръководство на първа страница

    Цитат Първоначално публикувано от rewri
    Те плазмите умряха още преди 2-3години.Не знам защо хората си ги купуват още?!
    Здрасти, в пещера ли живееш?

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    80
    #10

    Re:Помощ за избор на OLED телевизор - 2012/ ръководство на първа страница

    Е чак преди 2-3 не, но безспорно 2011 им беше апогея, но щом дори и един от най-сериозните им поддръжници - Panasonic спира разработката им, това определено е показателен факт, че PD технологията е достигнала (или достига) максимума на възможностите си, за сметка на още неразработените такива на OLED (да кажем).

  13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    2,240
    #11

    Re:Помощ за избор на OLED телевизор - 2012/ ръководство на първа страница

    Crystal LED технологията на SONY се очертава, че ще е много по-успешна и достъпна в сравнение с наченките на OLED при Samsung/LG.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    3,319
    #12

    Re:Помощ за избор на OLED телевизор - 2012/ ръководство на първа страница

    Това, колко стара е технологията няма никакво значение, важното е колко е качествена. Аз по-добра картина от на кинескопа не съм видял досега, обаче ги спряха от производство, защото не са модерни и гъзарско тънки. След това излязаха плазмата и лсд-то, заменящи кинескопа. В момента от предлаганите технологии, плазмата засега има най-реалистично цветопредаване, въпреки някои недостатъци, а новите олед модели като чета малкото материали за тях не се представят много добре с цветопредаването- Samsung/LG. Да не стане само да си купуваме картини за стената.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    80
    #13

    Re:Помощ за избор на OLED телевизор - 2012/ ръководство на първа страница

    Цитат Първоначално публикувано от pilot
    Това, колко стара е технологията няма никакво значение, важното е колко е качествена. Аз по-добра картина от на кинескопа не съм видял досега, обаче ги спряха от производство, защото не са модерни и гъзарско тънки. След това излязаха плазмата и лсд-то, заменящи кинескопа. В момента от предлаганите технологии, плазмата засега има най-реалистично цветопредаване, въпреки някои недостатъци, а новите олед модели като чета малкото материали за тях не се представят много добре с цветопредаването- Samsung/LG. Да не стане само да си купуваме картини за стената.
    Предварително искам да се извиня за реакцията, но както навремето беше казал царя: "Много забавно, Трифонов!" .Ще опитам да дам някакво сравнение, за да илюстрирам примера - Дори да се използват технологии от 21 век, за да се направи автомобил с парен двигател, техническите му параметри пак не биха могли да се сравняват с тези на бензиновия или дизелов такъв. Факторите, както е ясно не са малко, но най-основните са свързани с чисто технологичните ограничения свързани както със самата технология, така и с възможностите като цяло. Кинескопа е стара технология и като такава е разделена от десетилетия с тази на LCD и PDP, де не споменаваме пък OLED екраните. Размера е най-малкото от предимствата им и дори и при най-добро желание няма с какво кинескопките да се похвалят пред по-новите им събратя. Единственото, за което мога да се сетя е чисто механичната им издържливост. На бой (дори и съвсем буквално) биха издържали повече от останалите. Но сякаш само толкова! Ако разбира се погледнем нещата през ъгъла на личните предпочитания, тогава просто критериите за сравнение не биха имали еталон и нещата придобиват съвсем друг аспект, но така или иначе колелото на технологичния прогрес се върти само в посока напред. Не отричам CRT технологията, само казвам, че времето и е безвъзвратно отминало и то не поради модни (гъзарски) причини.

  17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #14

    Re:Помощ за избор на OLED телевизор - 2012/ ръководство на първа страница


    Samsung Oled TVs 2012 KE-55ES9000
    One Design 7,6 mm thick (panel is 1,6 mm)
    Diagonal 55"
    Panel Resolution (1920 x 1080)
    Dynamic Contrast 100,000,000:1
    Panel technology Super OLED RGB (Red Green Blue)
    Response Time (GR to GR) 0,001ms
    Panel lifetime 40 000h ?
    Clear Motion Rate 800 Hz
    Dual Core Processor Yes
    Features KE-55ES9000
    Smart Interaction - Voice and gesture control Yes
    Built-in camera Yes - 720p + 2 integrated microphones
    Face recogne Yes
    Smart Content / Smart View Yes/Yes
    Samsung Apps / All Share Play Yes/Yes
    Smart Evolution Yes
    Skype Yes
    Full Web Browser Yes
    PVR/Time shift Yes/Yes
    3D Full HD Yes
    2D-3D Yes
    Anynet+™(HDMI-CEC) Yes
    QWERTY Remote Yes
    Wi-Fi Built
    DLNA Yes
    HbbTV Yes
    Media player KE-55ES9000
    Compatible Video formats/ USB / AllShare AVI, ASF, MKV, MP4, 3GPP, VOR, VOB, PS, TS, RMVB, FLV, DivX 3.11, DivX 4.x, DivX 5.1, DivX 6.0,H.264, H263, MPEG-4 SP, MPEG-4 ASP, Motion JPEG, Windows Media Video v9, MPEG2, MPEG1, RV3.0/RV4.0
    Compatible Audio formats/ USB / AllShare MP3, AC3, LPCM, ADPCM (MULAW, ALAW), AAC, HE-AAC, WMA,DD+, MPEG, DTS Core, AMR NB/WB, G.729, QCELP, Real Audio (RealAudio6 Cook, RealAudio9,10 RealAudio Lossless), 8000, 11025, 12000, 16000, 22050, 24000, 32000, 44100, 48000
    Audio KE-55ES9000
    Sound Effect System 3D Sound & SRS TheaterSound HD
    Sound Output (RMS) 10W x 2
    Dolby-Technology Dolby™ Digital Plus
    DTS dts 2.0 + Digital Out
    Room EQ (Auto Sound Calibration) Yes
    Tuner DVB-T/C/S2
    Inputs & Outputs KE-55ES9000
    HDMI Inputs 4
    USB 2.0 3
    Digital Audio (Optical) 1
    Headphone Yes
    Ethernet (LAN) Yes
    Color Silver

    Samsung KE-55ES9000 - 3D LED телевизор
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 18-09-12 в 18:36.

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #15

    Re:Помощ за избор на OLED телевизор - 2012/ ръководство на първа страница

    Таблицата не е довършена поради липса на информация! Възможни са грешки при попълването и.

    LG Oled TVs 2012 LG 55EM960V
    Design 4мм
    Diagonal 55" class (54.6")
    Panel Resolution (1920 x 1080)
    Dynamic Contrast 100,000,000:1
    Response Time (GR to GR) 0.01ms
    Motion Clarity Index 1000Hz
    Panel technology WOLED (White OLED + color filters)
    WRGB (White Red Green Blue)
    Panel lifetime 100 000h-?
    Viewing angles 178/178
    Features 55EM960V
    WEB browser Yes
    3D Passive
    2D-3D conversion Yes
    3d glasses + Dual Play + Clip on 7 (4+2+1)
    Dual Play Yes
    Smart TV Yes
    Smart Share Plus Yes
    Service Net Cast, 3D Zone, Facebook, Twitter, YouTube
    LG Apps TV Yes
    Magic Remote Yes (4 mode) -
    Face recognition Yes
    Motion recognition Yes
    DLNA Yes
    Wi-Fi Yes - integrated
    Inteligent sensor Yes
    USB Media player Yes
    PVR Yes
    Interface 55EM960V
    HDMI 4
    USB 3
    Ethernet (LAN) 1
    Digital Audio out 1
    Component Video 1
    Composite Video 1
    Color black
    Weight 7.5kg
    Tuner DVB-T2/C/S2
    LG 55EM960V - 3D LED телевизор

    Television manufacturer LG says that by 2016 its Organic Light Emitting (OLED) televisions will cost the same as an LCD television.
    LG 55-inch OLED TV | Reviews | CNET UK
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 18-09-12 в 18:37.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 8546
    Последно: Вчера, 16:42
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 18:57
  3. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 18:35
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 10:35

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе